Γλυκά Νερά: Τι ισχυρίστηκε στη δεύτερη κατάθεσή του ο πιλότος

Περιέγραψε ξανά την δολοφονία με λεπτομέρειες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Τι ισχυρίστηκε στη δεύτερη κατάθεσή του ο πιλότος

Νέα κατάθεση έδωσε στην αστυνομία ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν, στην οποία αποκάλυψε πως την ξύπνησε και τη σκότωσε, ενώ η δολοφονία της κράτησε 5 ολόκληρα λεπτά.

Η δεύτερη κατάθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τα Γλυκά Νερά

Ερώτηση αστυνομικών: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: «Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία.

Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει.

Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι.

Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο».

Πώς δέθηκε

Ο συζυγοκτόνος έδωσε συμπληρωματική κατάθεση και για τον τρόπο με τον οποίο δέθηκε με σπάγγο για κάνει το σενάριο της ληστείας περισσότερο πιστευτό.

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

«Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη...»

Δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έκανε μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο 32χρονος πιλότος που το βράδυ της Πέμπτης ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του, Κάρολαϊν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σε κάθε περίπτωση θέλησε να τονίσει πως το μόνο πράγμα που τον νοιάζει πραγματικά είναι το παιδί του και πως η συγγνώμη είναι πολύ λίγη για την πράξη που έκανε.

«Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη. Είμαι συντετριμμένος… Με νοιάζει μόνο το παιδί… Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω. Μου αξίζει η τιμωρία μου και αρνήθηκα να με εξετάσει ψυχίατρος, είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος για το τι έγινε», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν.

Αναφορικά με την κόρη του Λυδία, ο 33χρονος πιλότος δήλωσε: «Ένα πράγμα θέλω πια. Το παιδί μας, η Λυδία να πάει είτε στη μια μου οικογένεια είτε στην άλλη μου οικογένεια. Η Λυδία είναι όλη μου η ζωή. Οι καυγάδες που είχαμε με την Καρολάιν αφορούσαν μόνο το παιδί μας».