Φονικό στα Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση για την μικρή Λυδία

Σημαντική ημέρα για το νεογέννητο κοριτσάκι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φονικό στα Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση για την μικρή Λυδία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων σχετικά με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Η τύχη του βρέφος του 33χρονου πιλότου και της δολοφονημένης Καρολάιν, που παραμένει στο σπίτι των γονιών του πιλότου στην Αγία Παρασκευή, θα κριθεί σε πρώτη φάση πιθανότατα σήμερα το πρωί, με την έκδοση της απόφασης της εισαγγελικής λειτουργού για την προσωρινή επιμέλεια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας της Καρολάιν, Θανάση Χαρμάνη, στο φλέγον θέμα έχει επικεντρωθεί απόλυτα η οικογένεια της Καρολάιν, με την ανάκριση για τη δολοφονία της 20χρονης να έχει «πάρει το δρόμο της».

«Οι δικαστικές αρχές θα αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία, δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για το κατηγορητήριο», ανέφερε (ΣΚΑΪ), σημείωσε όμως μία λεπτομέρεια η οποία προκαλεί σοκ: «Ο δολοφόνος απαίτησε το φέρετρο της Καρολάιν να το πληρώσει η μητέρα της!». Κάτι που, εφόσον αποδειχθεί, θα είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό τής προκλητικής στάσης του δράστη μετά το στυγερό έγκλημα και τη σκηνοθεσία της δήθεν ληστείας.

Οσον αφορά το βρέφος, ο κ. Χαρμάνης σημείωσε πως «οι δύο οικογένειες ήταν σε επικοινωνία μέχρι την περασμένη Τετάρτη. Εκτοτε, συμφώνησαν ότι διαφωνούν ως προς το θέμα της επιμέλειας. Η οικογένεια του δράστη θέλει το μωρό να μένει έξι μήνες στην Αθήνα και έξι μήνες στην Αλόννησο, κάτι που δεν είναι τεχνικά δυνατό και δεν ενδείκνυται από την πλευρά των εξειδικευμένων επιστημόνων».

Πρόσθεσε πως η μητέρα της Καρολάιν θέλει «την αποκλειστική επιμέλεια, χωρίς όμως ούτε στιγμή να στερήσουμε την επικοινωνία του παιδιού, διότι η ψυχική ισορροπία του παιδιού επιβάλλει να έχει επαφή και με τους άλλους παππούδες».

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων θα είναι προσωρινή (διάρκειας 90 ημερών) και η οριστική απόφαση για την επιμέλεια του μωρού θα ληφθεί από το δικαστήριο, με το νέο δικαστικό έτος τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, η έρευνα για το φρικιαστικό έγκλημα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, με τις Αρχές να ψάχνουν κάθε λεπτομέρεια για το τι συνέβη το βράδυ του τρόμου στα Γλυκά Νερά, αλλά και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ του ζευγαριού όλο το προηγούμενο διάστημα.

Προς το σκοπό αυτό η ανακρίτρια θα καλέσει οπωσδήποτε ως μάρτυρες όλα τα πρόσωπα που είχαν καταθέσει και προανακριτικά, αλλά και νέους μάρτυρες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού.

«H Καρολάιν φοβόταν τον Μπάμπη και ήθελε να τον εγκαταλείψει από τον Νοέμβριο»

Η ψυχολόγος που παρακολουθούσε το ζευγάρι, Ελένη Μυλωνοπούλου, μίλησε στην εφημερίδα Real News και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η άτυχη κοπέλα, φοβόταν τον πιλότο και ήθελε καιρό να τον εγκαταλείψει.

«Η σχέση τους ήταν στα άκρα. Η Κάρολάιν τον φοβόταν και ήθελε να τον εγκαταλείψει από τον Νοέμβριο. Τη μια στιγμή έλεγε πως ήταν αποφασισμένη να τον εγκαταλείψει και την άλλη πως δε θα το κάνει, γιατί σκεφτόταν τη Λυδία, το μωρό της», εξομολογήθηκε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, η Καρολάιν δεν ήθελε να έχει επαφή ούτε με την οικογένεια του.