Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει λεφτά σε όσους εμβολιαστούν και είναι στην ηλικία των 18-25 ετών

θα παραλαμβάνουν την δωροκάρτα με την πρώτη δόση του εμβολίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει λεφτά σε όσους εμβολιαστούν και είναι στην ηλικία των 18-25 ετών
Ενημέρωση 28.06.2021 12:32
Από Ελένη Ζουγανέλη

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Έγινε αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα. Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου. Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όπως είπε η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει την μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή. Οι εμβολιασμοί απλώνονται, η οικονομική και κοινωνική ζωή επανέρχονται στην κανονικότητα είπε χαρακτηριστικά.

Αυτά είναι τα λεφτά που δίνει ο Μητσοτάκης σε όσους εμβολιαστούν και είναι 18 έως 25 ετών

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ανακοινώσεις λέγοντας πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-24 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021. Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα, προκαλεί τρόμο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας τέλος από σήμερα

Άλλο ένα βήμα προς την ελευθερία έχει ξεκινήσει από σήμερα καθώς τόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας όσο και η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους έχουν καταργηθεί και επίσημα.

Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα. Εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Το ανώτατο όριο ατόμων για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων αυξάνεται στα 300 άτομα με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στις οργανωμένες παραλίες/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Παραμένει σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις. Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Αγωνία για τη μετάλλαξη «Δέλτα» - Φόβοι για νέο lockdown

Συγκλονίζει ο Τρεμόπουλος για τη μάχη του με τον κορωνοϊό - «Είμαι σε κέντρο αποκατάσταση

Share