Αγρίνιο: 19χρονη βρέθηκε κρυμμένη σε ντουλάπα στο σπίτι του ιερέα

Ο οποίος κατηγορείται ήδη για βιασμό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αγρίνιο: 19χρονη βρέθηκε κρυμμένη σε ντουλάπα στο σπίτι του ιερέα

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι του ιερέα στο Αγρίνιο, αντίκρισαν έκπληκτοι ένα κορίτσι κρυμμένο στη ντουλάπα.

Ο ίδιος ετοιμάζει την απολογία του ο 49χρονος ιερέας του Αγρινίου καθώς κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων και παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 19χρονη η οποία φέρεται να είναι μεταξύ των νέων παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στο σπίτι της οδού Ακτίου που είχε μετατρέψει σε κοινόβιο ο κληρικός, τον οποίο κατήγγειλε μια 27χρονη για βιασμό της ίδιας και σεξουαλική παρενόχληση της 22χρονης αδελφής της, όταν ήταν ακόμα ανήλικες.

Πάντως, στις ερωτήσεις των αστυνομικών η 19χρονη που έδειχνε ταραγμένη φέρεται ότι δεν κατήγγειλε κάτι εναντίον του ιερέα, αντίθετα μίλησε με καλά λόγια γι' αυτόν χωρίς να θελήσει να πει ό,τιδήποτε άλλο. Ωστόσο, θα κληθεί να δώσει και επίσημη κατάθεση, ενώ στο σπίτι κατασχέθηκε έγγραφο υλικό που της ανήκει και εξετάζεται από τους αστυνομικούς.

Ο 49χρονος ιερωμένος θα απολογηθεί στις 10 το πρωί της Τρίτης, παρ' όλο που οδηγήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου τον υποδέχθηκαν με βρισιές και απειλές οι εξαγριωμένοι κάτοικοι που εμποδίστηκαν από ισχυρή αστυνομική δύναμη να τον πλησιάσουν.

Κι αυτό, γιατί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου πρόκειται να αποφανθεί αν ορθώς ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ύστερα από αίτηση ακύρωσης της προδικασίας που υπέβαλε ο συνήγορός του, Δημήτρης Νικάκης. Μάλιστα, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η δικογραφία είναι κατασκευασμένη και καταγγέλλει επιχειρηματία της περιοχής που είναι εξάδελφος του ιερέα.

 Αγρίνιο 19χρονη βρέθηκε κρυμμένη σε ντουλάπα στο σπίτι του παπά

Σε ηλικία 13 ετών βιάστηκε από τον ιερέα η 20χρονη

Σοκαρισμένο είναι το Αγρίνιο από τις καταγγελίες σε βάρος ιερέα ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία. Την καταγγελία έκαναν δύο αδερφές ηλικίας, σήμερα 20 και 27 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 49χρονος είχε προβεί σε σεξουαλική πράξη με την 20χρονη, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, ενώ η αδερφή της ανέφερε ότι και εκείνη είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο.

Ο δικηγόρος του ιερέα, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, κάνει λόγο για «κατασκευασμένη υπόθεση και δικογραφία».

Μετά την καταγγελία ωστόσο, οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα και εντόπισαν στο laptop γυμνές φωτογραφίες του ίδιου και των δύο κοριτσιών όταν εκείνες ήταν ακόμη μικρές.

ε βάση τα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες οι δυο κοπέλες αποφάσισαν να καταγγείλουν τα όσα βίωσαν στα χέρια του την ώρα της εξομολόγησης. Ο ιερέας φέρεται να προσέγγισε σε πρώτη φάση την μητέρα των δυο κοριτσιών, η οποία του είχε τυφλή εμπιστοσύνη καθώς γνωρίζονταν πολλά χρόνια.

Ο εφιάλτης για την μια από τις δυο ξεκίνησε όταν τελείωσε το δημοτικό. Όταν μαζί με την μητέρα της επισκέπτονταν καθημερινά το σπίτι του, προκειμένου εκείνη να παρηγορηθεί από τα λόγια του. Την είχε πείσει πως της είχαν κάνει μάγια και πως μόνο εκείνος μπορεί να την σώσει. Η γυναίκα τον εμπιστεύονταν σε τέτοιο σημείο, που έκρινε πως ο συγκεκριμένος έπρεπε να αναλάβει να καθοδηγήσει και την κόρη της με αποτέλεσμα να πιέσει την 12χρονη τότε να του εξομολογηθεί.

Βιασμός Άγιος Παντελεήμονας ποινική δίωξη