Περιστέρι: Ιδιοκτήτης εστιατορίου κλείνει την πόρτα σε εμβολιασμένους

Η ανακοίνωση έξω από το μαγαζί του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Περιστέρι: Ιδιοκτήτης εστιατορίου κλείνει την πόρτα σε εμβολιασμένους

Με μια δική του πολιτική προχωρά ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Περιστέρι καθώς θα επιτρέπει την είσοδο μόνο σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η αφίσα που έχει κολλήσει στη γυάλινη πόρτα του μαγαζιού απέχει κατά πολύ σε σχέση με τις οδηγίες που ορίζονται σε καιρό πανδημίας από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Μάλιστα σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε που έχουν προαναγγελθεί ευνοϊκότερα μέτρα για όσους πολίτες έχουν εμβολιστεί, ειδικά όταν πρόκειται για τους εσωτερικούς χώρους εστίασης, το συγκεκριμένο καφέ-εστιατόριο στο Περιστέρι επικαλείται την ισότητα και θέτει δικούς του όρους.

Ιδιοκτήτης εστιατορίου ορίζει δικούς του όρους

Αυτό που προβληματίζει είναι κυρίως το γεγονός της υπέρ μετάδοσης, φαινομένου που ευνοείται από τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως έχει αποδειχθεί και σύμφωνα με δηλώσεις λοιμωξιολόγων, ο φορέας του ιού μπορεί να μόλυνση δεκάδες άλλους όταν υπάρξει επαφή σε κλειστό χώρο. Η αλυσίδα μεταδοτικότητα, όμως, σπάει, όπως έχει φανεί και σε άλλες χώρες, με τον εμβολιασμό ο οποίος ρίχνει το ιικό φορτίο.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, υπό τον φόβο επικράτησης της ιδιαίτερα μεταδοτικής ινδικής μετάλλαξης, οργανώνονται, μάλιστα, εκστρατείες για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που προαναγγέλονται και μέτρα για την ώθηση ακόμη περισσότερων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το εμβόλιο

Μετά τις ανακοινώσεις, θα υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η τραγουδίστρια Άντζυ Σαμίου, όπως φαίνεται, ανήκει στο μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν είναι θετικοί ως προς το εμβόλιο και μάλιστα πήρε ξεκάθαρη θέση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

«Κάποιοι από εμάς δεν είμαστε γενικά αντιεμβολιαστές, δεν είμαστε αρνητές της επιδημίας και αμφισβητίες του κορωνοϊού», εκφράζοντας την άποψή της ότι υπάρχει ανησυχία για τις διάφορες επιστημονικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί έως τώρα.

Και συνέχισε: «Δεν επιτρέπουμε να δοκιμάζονται πάνω μας με κίνδυνο της ζωής μας τα προϊόντα των φαρμακευτικών! Όταν μάλιστα, πολλοί επιστήμονες στον κόσμο έχουν μιλήσει για την επικινδυνότητα τους για τώρα και για το μέλλον. Κάνετε λοιπόν, εσείς ό,τι θέλετε».

«Αγνοείστε τους καθημερινούς θανάτους νέων ανθρώπων από τις παρενέργειες και αφήστε μας ήσυχους να αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Εγώ προσωπικά τηρώ τις προφυλάξεις και την υγιεινή για τον εαυτό μου και τους άλλους», κατέληξε στη δημοσίευσή της στο Facebook.

Άντζυ Σαμίου

Μάλιστα, πολλοί από τους διαδικτυακούς της φίλους έσπευσαν να σχολιάσουν την εν λόγω ανάρτησή της, με πολλούς να τάσσονται υπέρ όσων γράφει, αν και υπήρχαν μερικοί που ήταν αντίθετοι σε όσα δημοσίευσε. Μάλιστα, ένα εκ των σχολίων οδήγησε σε... συζήτηση στην οποία παρενέβησαν κι άλλοι.

«Εμείς αγνοούμε τον θάνατο των ανθρώπων από τις παρενέργειες του εμβολίου; Σοβαρολογούμε τώρα; Ενώ εσείς αποδέχεστε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως από τον ίδιο ιό; Και αν ναι, τι κάνετε για αυτό; Βόλτα στις εντατικές πήγατε να δείτε τι γίνεται; Και ποιος είπε ότι γινόμαστε πειραματόζωα; Επιστήμονες σοβαροί δεν τα λένε αυτά. Εσείς ακούτε όσα θέλετε να ακούσετε», ήταν το σχόλιο.

Και η Άντζυ Σαμίου απάντησε ως εξής: «Κάνε μας τη χάρη, κουμάντο στον εαυτό σου. Εγώ δεν είπα σε κανέναν τι να κάνει και το ποιος είναι καλύτερα πληροφορημένος άσε να το δείξει η ιστορία», ενώ λίγο παρακάτω η τραγουδίστρια ενημέρωσε πως το άτομο που έκανε το παραπάνω σχόλιο «διεγράφη διότι δεν σέβεται τον τοίχο που τον φιλοξενεί».