Κορωνοϊός: Πάνω από 200% το ιικό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη

«Πάνω από 18.000 κρούσματα ημερησίως από τον Σεπτέμβριο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Πάνω από 200% το ιικό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη

Ο Καθηγητής της Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκρουσε τον κώδικα κινδύνου για την πορεία της πανδημίας. Βέβαια, τα κρούσματα συνεχίζουν να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.

Όπως είπε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», εάν τον Σεπτέμβρη έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 53% του πληθυσμού τότε τα κρούσματα θα φτάσουν τα 18.000 ημερησίως ενώ πρόσθεσε πως αν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 65% του πληθυσμού τότε θα έχουμε πάλι άλλη μια δύσκολη περίοδο αλλά όχι με 18.000 κρούσματα ημερησίως.

«Για να μειώσουμε τα κρούσματα μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να τηρούμε και τα μέτρα προστασίας και να γίνονται γίνονται self test για να προλάβουμε την μετάδοση.

Σημείωσε ακόμα ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλός, ενώ όπως «η αύξηση στα λύματα είναι πάνω από 200% και ανεβαίνει και στην Θεσσαλονίκη». «Αν θέλουμε να δράσουμε προληπτικά θα πρέπει να γνωρίζουμε την τάση πολύ νωρίς», τόνισε και απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, είπε ότι θα πρέπει να είναι στους υγειονομικούς, σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων, στην εστίαση αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή:

Η ενημερωτική εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» έκανε πρεμιέρα το πρωί της Δευτέρας στην συχνότητα του ΑΝΤ1

Ο Νίκος Ρογκάκος, ο Γιώργος Γρηγοριάδης και η Χρύσα Φώσκολου καλημέρισαν τους τηλεθεατές του ΑΝΤ1, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Παπαδάκη.

Μάλιστα, η ομάδα της εκπομπής θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με την επικαιρότητα και όλες τις ειδήσεις που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τα διεθνή, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Το «Καλοκαίρι Μαζί» θα έχει ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ από όλη την Ελλάδα και φυσικά τα θέματα που απασχολούν τους τηλεθεατές.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την έναρξη της εκπομπής: