Κρήτη: Στη ΜΕΘ βρέφος που νόσησε με κορωνοϊό

Μεγάλη αγωνία για την υγεία του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κρήτη: Στη ΜΕΘ βρέφος που νόσησε με κορωνοϊό

Μεγάλη αγωνία έχει σκορπίσει η είδηση πως ένα βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γονείς του καθώς και η γιαγιά του έχουν βρεθεί επίσης θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ και στο Ρίο νοσηλεύεται ένα βρέφος 14 ημερών.

Το βρέφος διακομίστηκε στο Ηράκλειο, από το Ρέθυμνο, με πυρετό αλλά όπως είπε μιλώντας στο cretalive o διοικητής στο Βενιζέλειο, Κώστας Τερζάκης, τα τελευταία δύο 24ωρα το βρέφος είναι απύρετο και σήμερα υποβάλλεται σε νέες εξετάσεις.

Κορωνοϊός βρέφος

Μάλιστα, ο κ. Τερζάκης τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αναμένεται να λάβει εξιτήριο, ίσως και σήμερα, αν βγει αρνητικό το νέο τεστ για τον κορωνοϊό.

Εφιαλτική πρόβλεψη για τον κορωνοϊό από τον Νικόλα Καρπαβέλο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο διευθυντής της 2ης ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας ότι «με 1,5 εκατομμύριο ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε θύματα. Το μόνο όπλο που έχουμε για να κερδίσουμε τη ζωή μας είναι ο εμβολιασμός».

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η δυναμική της πανδημίας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα, με την χαλάρωση μέτρων στην κοινότητα, τους ανεμβολίαστους πάνω από 50 ετών, που είναι ο κύριος πληθυσμός που απασχολεί το σύστημα υγείας και την μετάλλαξη που κάνει τον ιό πιο επιθετικό.

Όπως και ο Χαράλαμπος Γώγος, έτσι και ο κ. Καπραβέλος προέβλεψε ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν τα κρούσματα, κι ότι σήμερα βιώνουμε την ηρεμία που προηγείται της καταιγίδας, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο- «είχαμε ηρεμία και είδατε τι πάθαμε το Νοέμβριο» είπε, προσθέτοντας ότι αν θέλουμε να διαχειριστούμε σωστά το 4ο κύμα θα πρέπει να πάρουμε μέτρα τώρα.

Σε αντίθεση περίπτωση προέβλεψε ότι θα φτάσουμε 15.000-20.000 κρούσματα και το σύστημα θα δεχτεί μεγάλη πίεση και η κατάρρευση του ΕΣΥ αφορά και τους υπόλοιπους ασθενείς, πλην αυτών με κορωνοϊό. Υπενθύμισε ότι στο δεύτερο κύμα δύο στους τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους έξω από τις ΜΕΘ, γιατί δεν υπήρχαν κρεβάτια, ενώ στο τρίτο κύμα ένας στους δυο.

«Δεν χρειάζεται να μας ”προειδοποιήσει” άλλο ο ιός τον μάθαμε» είπε, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητο τον εφησυχασμό. Παρότι, όπως είπε το σύστημα υγείας δεν πιέζεται από όσους ασθενούν σε μικρότερες ηλικίες, υπενθύμισε ότι ο πρώτος που κόλλησε την μετάλλαξη Δ είναι ένας 40χρονος μοναχός, που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Παπανικολάου... διαβάστε τη συνέχεια για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο Athensmagazine.gr