Κορωνοϊός: Συναγερμός σε αυτά τα 6 πολυσύχναστα νησιά - Καλπάζει το 4ο κύμα

Πρώτα στις καλοκαιρινές επιλογές των πολιτών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε αυτά τα 6 πολυσύχναστα νησιά - Καλπάζει το 4ο κύμα

Με τον κορωνοϊό να δίνει πλέον βροντερό «παρών» σε 67 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της χώρας, το νήμα της διασποράς κόβει πάλι πρώτη και με διαφορά η Αττική που συγκέντρωσε εχθές 1.423 νέες λοιμώξεις.

Από αυτές οι 330 εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, 251 στα νότια προάστια, 237 στα βόρεια και 221 στις δυτικές περιοχές της Περιφέρειας, με τον ανατολικό τομέα και τον Πειραιά να σημειώνουν λιγότερα από 200 κρούσματα έκαστος και τα νησιά 13. Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ΠΕ της ηπειρωτικής Ελλάδας (πέραν της Αττικής) όπου σήμερα καταγράφεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων (179), ενώ σε διψήφια αλλά υψηλά επίπεδα κινούνται, επίσης, η Αχαΐα (89), η Λάρισα (70), η Κορινθία (58) και τα Ιωάννινα (50).

Επίφοβη η κατάσταση του κορωνοϊού στα νησία

Αρκετά επίφοβη μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα της επιδημίας στα νησιά και την Κρήτη, με την τελευταία να συγκεντρώνει 323 νέες διαγνώσεις, εκ των οποίων οι 127 στο Ηράκλειο, οι 110 στο Ρέθυμνο, 54 στα Χανιά και 32 στο Λασίθι. Σε 19, ακόμα, νησιά της πατρίδας μας η κατάσταση κρέμεται από μια κλωστή λόγω των κρουσμάτων που εντοπίζονται αδιάλειπτα τις τελευταίες ημέρες, με τον συναγερμό να έχει σημάνει ήδη για Μύκονο (47), Κέρκυρα και Ρόδο (25), Κω (19), Σαντορίνη (17) και Λέσβο (14).

Σε μονοψήφιους αριθμούς διαγνώσεων κινούνται προς το παρόν Πάρος (8), Ζάκυνθος (6), Χίος, (5), Μήλος και Σποράδες (4), Κάλυμνος (3), Νάξος και Ικαρία (2), καθώς και Άνδρος, Λήμνος, Λευκάδα, Σύρος και Τήνος (1).

Κρήτη: Στη ΜΕΘ βρέφος που νόσησε με κορωνοϊό

Μεγάλη αγωνία έχει σκορπίσει η είδηση πως ένα βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γονείς του καθώς και η γιαγιά του έχουν βρεθεί επίσης θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ και στο Ρίο νοσηλεύεται ένα βρέφος 14 ημερών.

Το βρέφος διακομίστηκε στο Ηράκλειο, από το Ρέθυμνο, με πυρετό αλλά όπως είπε μιλώντας στο cretalive o διοικητής στο Βενιζέλειο, Κώστας Τερζάκης, τα τελευταία δύο 24ωρα το βρέφος είναι απύρετο και σήμερα υποβάλλεται σε νέες εξετάσεις.

Κορωνοϊός βρέφος

Μάλιστα, ο κ. Τερζάκης τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αναμένεται να λάβει εξιτήριο, ίσως και σήμερα, αν βγει αρνητικό το νέο τεστ για τον κορωνοϊό.