Φολέγανδρος: Με πανό «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά» οι συγγενείς της 26χρονης στην κηδεία της

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Με πανό «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά» οι συγγενείς της 26χρονης στην κηδεία της

Με ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά» έφτασαν συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας, για την κηδεία της 26χρονος που έφυγε από τα χέρια του συντρόφου της στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο.

Απαρηγόρητοι οι γονείς της και τα τρία αδέρφια της τη συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία ενώ φίλοι και συγγενείς την αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια αφήνοντας ένα λουλούδι. Μάλιστα συγγενείς της άτυχης κοπέλας ακολούθησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό της στην εκκλησία κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά». Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί δεκάδες συμπολίτες της οικογένειας έσπευσαν στο σπίτι, για να συλληπηθούν.

Λευκά μπαλόνια και στεφάνια βρίσκονται στα σκαλιά της εκκλησίας ενώ μοιράζονται και λευκές μπομπονιέρες. Τα τρία αδέρφια της Γαρυφαλλιάς, σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να οργανώσουν μια ημερίδα κατά της βίας η οποία θα γίνει στη μνήμη της αδικοχαμένης 26χρονης προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα γυναικοκτονιών.

Εικόνες από την κηδεία της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο

Κηδεία Γαρυφαλλιάς
Φολέγανδρος κηδεία Γαρυφαλλιάς

«Νιώθω ότι η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι απλώς αργή»

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ευγενία Σαμαρά ξέσπασε για τη νέα γυναικοκτονία που έλαβε χώρα στη Φολέγανδρο, με την ηθοποιό να ξεκαθαρίζει πως υπάρχει ανάγκη για την πρόληψη αντίστοιχων εγκλημάτων.

«Δεν είναι η «κακιά στιγμή», είναι ο τρόπος που κάποιοι έχουν μάθει να λειτουργούν. Δεν έμαθαν ποτέ τι σημαίνει σεβασμός, ισότητα, ελευθερία, ενσυναίσθηση, δεν έμαθαν ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες.

Και αυτό έγινε κάπου στα παιδικάτα τους.

Νιώθω θλίψη, θυμό, νιώθω ότι η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι απλώς αργή. Και στο τέλος της ημέρας, τι να την κάνω αυτή τη δικαιοσύνη όταν καταλήγω πενθούντας;

Φτάνει! Όχι άλλες ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ. Πες το, ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ! Αυτός είναι ο όρος!

Δεν προέκυψε από ανάγκη γλωσσολογικής διευκρίνισης. Καθιερώθηκε από εγκληματολόγους, ακριβώς γιατί πίσω από αυτές τις δολοφονίες σχηματίζεται και αποκρυσταλλώνεται ένα μοτίβο φόνων. Ποιος σκοτώνει μια γυναίκα και γιατί.

Έτσι φτάνουν πιο γρήγορα στη διαλεύκανση και ΒΑΣΙΚΑ στην ίδια την ΠΡΟΛΗΨΗ τέτοιων εγκλημάτων. Η γυναικοκτονία υφίσταται και δεν χρειάζεται καμία είδους πόλωση για να την μειώσει.

Έφτασε η ώρα, και άργησε, που ΟΛΟΙ μαζί οφείλουμε να κάνουμε κάτι. ΤΩΡΑ!

Έχουμε δικαιώματα που οφείλουμε να διεκδικήσουμε ΑΛΛΑ και ευθύνες που οφείλουμε να αναλάβουμε. #καμιαμόνη #femicide #endwomenabuse», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.