Κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά την Μύκονο

Τέλος το lockdown στο νησί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά την Μύκονο

Μπορεί από το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Ιουλίου η Μύκονος να βρίσκεται σε lockdown, ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου ή αλλιώς το αργότερο από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να ξανανοίξουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Η αλλαγή στα μέτρα και η άρση του λοκντάουν που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή ή αλλιώς από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αποδίδεται εν πολλοίς στα επιδημιολογικά δεδομένα. Επειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Εφ' όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση.

Κορωνοϊός ανοίγουν ξανά την Μύκονο

466 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

Μεγάλη αγωνία έχει σκορπίσει η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε 1.834 κρούσματα, εκ των οποίων τα 466 αποτελούν δείγματα της μετάλλαξης Δέλτα.

Ανησυχία προκαλούν τα νέα στοιχεία αναφορικά με την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, από τις 17 Ιουνίου 2021 έως τις 12 Ιουλίου 2021 από τον έλεγχο των 856 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 760 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC) και 69 δείγματα με στελέχη υπό παρακολούθηση (Variants Under Monitoring).

Εκ των 760 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 466 αφορούν στο στέλεχος Delta, 200 αφορούν στο Alpha, 93 αφορούν στο Βeta και 1 αφορούν στο Gamma.