Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά δυο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Ένα self test και ένα rapid test

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά δυο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Η επιτροπή των ειδικών έκανε την εισήγηση, να κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ, όσοι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα ένα self test και ένα rapid test. Υπενθυμίζεται ότι τα τεστ αυτά δεν δίνονται δωρεάν, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν σκέψεις και για τρίτη δόση εμβολίου από τον Σεπτέμρβιο.

τεστ κορωνοϊού

Η δημόσια έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους εκπαιδευτικούς για να εμβολιαστούν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς για να εμβολιαστούν, προς την αποφυγή της έξαρσης του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που διοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ένα παράδειγμα αναφορικά με την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά.

«Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο».