Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Διετάχθη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος που πριν από μερικές μέρες, ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του, Γαρυφαλλιάς, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο.

Διετάχθη επίσης, διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η απολογία του έγινε μετά το εξιτήριο που πήρε ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος από το Κέντρο Υγείας Νάξου, καθώς αισθάθηκε αδιαθεσία χθες το απόγευμα. Πάντως, πληροφορίες από το περιβάλλον του, που δεν επιβεβαιώθηκαν, έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Έτσι σκότωσε την Γαρυφαλλιά ο 30χρονος στη Φολέγανδρο

Στοιχεία που συγκλονίζουν από την ιατροδικαστική έκθεση έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς απολογείται ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA ο ιατροδικαστής έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος τη χτύπησε, την έσυρε και την έριξε από τον γκρεμό για να καταλήξει ζωντανή μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, τα σημάδια δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση. Προ ημερών και προτού ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή, ο ιατροδικαστής, ήταν πεπεισμένος πως η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε και ανέμενε τις φωτογραφίες από το σημείο όπου δολοφονήθηκε προκειμένου να προχωρήσει σε σύγκριση με τα τραύματα και να διαπιστώσει αν ο 30χρονος την χτύπησε πρώτα με τα χέρια του ή αν την έριξε από τα βράχια και μετά τη χτύπησε. Ο κ. Μπογιόκας θεωρούσε δεδομένο πως οι μώλωπες στα μάτια της Γαρυφαλλιάς ήταν από γροθιές.

Η ιατροδικαστική έκθεση λοιπόν δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ο 30χρονος γρονθοκόπησε τη σύντροφό του τόσο πολύ, που εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει. Και όπως ήταν πεσμένη στο έδαφος, σύμφωνα με τα τραύματα στη σορό της, δεν σταμάτησε. Την έπιασε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Ο κοπέλα, αφού ξυλοκοπήθηκε και σύρθηκε στα βράχια, πετάχτηκε στη θάλασσα από τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της όπου και βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό, μιας και ήταν αναίσθητη με, ζωντανή δε.