Καρδίτσα: Νεκρό 12χρονο παιδί σε αρδευτικό κανάλι

Νέα τραγωδία στη χώρα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καρδίτσα: Νεκρό 12χρονο παιδί σε αρδευτικό κανάλι

Πέπλο πένθους έχει σκεπάσει την Καρδίτσα με την είδηση πως ένα παιδάκι 12 χρονών από τον οικισμό Μαύρικα των αθιγγάνων, το μεσημέρι της Πέμπτης, (23/7) έχασε τη ζωή του σε αρδευτικό κανάλι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του KarditsaLive.Net, λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας ότι αγνοείται το 12χρονο αγόρι σε αρδευτικό κανάλι, ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα εντοπίσθηκε από κατοίκους του οικισμού και ανασύρθηκε από τα νερά του καναλιού χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο ήδη είχαν φθάσει διασώστες από την Π.Υ. Καρδίτσας και πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν το 12χρονο αγόρι, λίγες μέρες μετά το θάνατο της 18χρονης στη Σύρο.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για το τραγικό συμβάν έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή από το Α.Τ. Καρδίτσας.

Καρδίτσα νεκρός

Πέθανε βρέφος 17 μηνών στη Θεσσαλονίκη

Βρέφος 17 μηνών έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από κατάποση αντικειμένου. Το μικρό αγοράκι διακομίστηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και διασωληνώθηκε. Παράλληλα, σοκ αλλά και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους μόλις δυο ημερών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν, το βρέφος δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση, τη στιγμή που το αγοράκι είχε χάσει τις αισθήσεις του, διότι του είχε κοπεί η αναπνοή.

Η επέμβαση του ΕΚΑΒ ήταν άμεση, μεταφέροντας το βρέφος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκε.

Διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή από εισρόφηση αντικειμένου, ενώ οι γιατροί προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να το επαναφέρουν, ωστόσο μετά από δύο ώρες το βρέφος «έφυγε» από τη ζωή. Ο ιατροδικαστής θα ρίξει «φως« στα ακριβή αίτια του θανάτου.