Κορωνοϊός: 11χρονη έχασε την ζωή της από την Μετάλλαξη Δέλτα

Συνέβη στην Ιταλία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: 11χρονη έχασε την ζωή της από την Μετάλλαξη Δέλτα

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι κοριτσάκι 11 ετών πέθανε στο Παλέρμο της Σικελίας από κορωνοϊό. Η μικρή υπέφερε από μεταβολικό νόσημα και φέρεται να μολύνθηκε από την αδελφή της, δεκαέξι ετών, η οποία είχε επιστρέψει από σύντομες διακοπές στην Ισπανία.

Η εντεκάχρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Di Cristina του Παλέρμο, αλλά η παραλλαγή Δέλτα του ιού – παρά τις προσπάθειες των γιατρών – προκάλεσε σειρά σοβαρών προβλημάτων στον ήδη εξασθενημένο οργανισμό της.

Αρχικά, ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Νέλο Μουσουμέτσι είχε δηλώσει ότι «είναι μια οικογένεια αντιεμβολιαστών».

Πριν λίγο, όμως, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού δήλωσε ότι «η οικογένειά της δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά δεν πρόλαβε να κλείσει εγκαίρως ραντεβού για εμβολιασμό».

«Η πανδημία συνεχίζει να θερίζει, αυτήν την στιγμή όλη η πόλη μας είναι στο πλευρό της οικογένειας αυτής, και κατανοεί τον τεράστιο πόνο της», υπογράμμισε ο δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο.

Κορωνοϊός: Αυτοί θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση του εμβολίου

Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φαίνεται να «κλειδώνει», με τη Βάνα Παπαευαγγέλου να δίνει στη σημερινή ενημέρωση όλες τις λεπτομέρειες για τις ηλικιακές ομάδες που θα χρειαστεί να κάνουν πρώτοι ένα ακόμα βήμα προς την ανοσία.

«Έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την τρίτη δόση και το σε ποιους θα εισηγηθούμε να κάνουν την τρίτη δόση», είπε αρχικά, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «το σκεπτικό για την τρίτη δόση αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που θεωρούμε ότι την έχουν ανάγκη, είτε γιατί έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση όπως έχουν οι γιατροί».

εμβόλιο κορωνοϊού τρίτη δόση

Κλείνοντας την απάντησή της, συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στις οδηγίες αυτές κι οπότε δε μπορώ να σας απαντήσω και τι θα γίνει με αυτούς που πιθανώς δεν θα δεχτούν μια τρίτη δόση, είναι λίγο πρώιμο νομίζω».

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως η εισήγηση για τρίτη δόση εμβολίου δεν θα αφορά -τουλάχιστον στην αρχή- στον γενικό πληθυσμό, αλλά σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.