Θοδωρής Ιακωβίδης: «Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή επειδή...»

Ανακοίνωσε το τέλος του από την άρση βαρών

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θοδωρής Ιακωβίδης: «Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή επειδή...»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ξέσπασε σε λυγμούς μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο πρωταθλητής αναφέρθηκε στο άθλημά του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα (φαινομενικά) καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω».

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέληξε λέγοντας «Συγγνώμη εάν κάποιοι νομίζουν πως το βάζω στα πόδια. Έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν το κίνητρό μου να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και τον στήριξαν, υπογραμμίζοντας πως ήταν το κίνητρο του για να συνεχίζει να μάχεται τα τελευταία χρόνια.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη

Έλληνας πρωταθλητής ανακοίνωσε πως θα γίνει μπαμπάς αφού αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Έλληνας πρωταθλητής με το καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη 2η προσπάθειά του, δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ - το όριο ήταν 5.80μ - και αποκλείστηκε από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του αγωνίσματος, ανέφερε πως έκανε μεγάλη προσπάθεια, ενώ αποκάλυψε πως σε δύο μήνες θα γίνει μπαμπάς.

Ο λόγος για τον Κώστα Φιλιππίδη.

«Σήμερα ήταν η τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις προηγούμενες δύο ήμουν έκτος και έβδομος αντίστοιχα. Σήμερα κάναμε την προσπάθεια για να είμαι ακόμη μια φορά στον τελικό. Θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, να μπορώ να είμαι στον τελικό. Γενικά κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πολλά πράγματα πήγαν ανάποδα, κυρίως στο κομμάτι της προετοιμασίας όλο το διάστημα και πέρσι και φέτος. Δεν ήταν καθόλου εύκολα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ, είμαστε υγιείς. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως τα θέλαμε. Το μετάλλιο σε αυτόν τον αγώνα το αφήνω για άλλους. Να το πάρουν άλλοι. Εγώ το μετάλλιο το παίρνω σε δύο μήνες. Περιμένω να γεννήσει η γυναίκα μου. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι αυτό. Οπότε προχωράμε έτσι» είπε ο Κώστας Φιλιππίδης.