Μίλτος Τέντογλου: Το μυθικό άλμα που τον έκανε χρυσό Ολυμπιονίκη

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μίλτος Τέντογλου: Το μυθικό άλμα που τον έκανε χρυσό Ολυμπιονίκη

Ο Μίλτος Τεντόγλου κέντρισε τα βλέμματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο καθώς κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος. Σε ηλικία μόλις 23 χρόνων ο Έλληνας πρωταθλητής στο τελευταίο του άλμα έκανε την διαφορά αφού πήδηξε στα 8.41 και κατάφερε να πάρει τη πρωτιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου στη δεύτερη και την τρίτη προσπάθεια ήταν άκυρος, ωστόσο στην τελευταία του προσπάθεια "απάντησε" με άλμα στα 8,41 και βρέθηκε ξανά στα μετάλλια.

Δείτε παρακάτω των Μίλτο Τεντόγλου

Ποιος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου;

  • O Μιλτιάδης «Μίλτος» Τεντόγλου γεννήθηκε στα Γρεβενά, στις 18 Μαρτίου του 1998. Είναι Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες αθλητές του στίβου.
  • Στη εφηβική του ηλικία εξασκούσε, ως χόμπι, το παρκούρ. Ξεκίνησε το στίβο -εντελώς τυχαία- σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του έμπειρου προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον παρατήρησε να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου, και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, τον Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.
  • Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 8,30 μ και νέο πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 20.[11] Λίγο αργότερα, ήρθε και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στο Γκροσέτο, κατετάγη πρώτος με καλύτερο άλμα στα 8,07 μ. Αυτός ήταν και ο πρώτος του μεγάλος αγώνας, στον οποίο έκανε επίδοση πάνω από τα οκτώ μέτρα.
  • Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2018 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8,25 μ. Το μετάλλιο του αυτό αποτελεί το πρώτο χρυσό στο άλμα εις μήκος που κατακτά η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Παράλληλα ο Μ. Τεντόγλου αναδεικνύεται με το μετάλλιο αυτό ως ο νεότερος Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στίβου στην ιστορία.
  • Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2019 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8μ. και 38 εκ.
  • Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΥΟ 2020, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,41μ