Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Βαρυμπόμπη

Μεγάλη προσοχή!

 Μεγάλη αναζωπύρωση στην Βαρυμπόμπη
Ενημέρωση 05.08.2021 13:55
Από Ίρις Βίλα

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Από το πρώτο κιόλας λεπτό υπάρχουν πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής και υδροφόρες για κάθε ενδεχόμενο προκειμένου να μην έχουμε περισσότερες ζημιές στην περιοχή.

«12.500 στρέμματα έχουν καεί»

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει τις εξελίξεις με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης. Η εικόνα μοιάζει να είναι καλύτερη ωστόσο η μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς, συνεχίζεται ακόμη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: Τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη είναι σε ύφεση. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αναζωπύρωσης, που όμως δεν εμπνέουν ανησυχία. 12.500 στρέμματα έχουν καεί, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση. Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. “Αυτή την ώρα έχουμε ενίσχυση δυνάμεων, καθώς έχουμε νέα δεδομένα με την αλλαγή των ανέμων σε βορειοδυτικούς».

Κάηκαν ζωντανά άλογα

Τραγικές στιγμές από το απόγευμα της Τρίτης στην Βαρυμπόμπη! Υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων και ζώων. Εθελοντές έχουν αυθόρμητα κινητοποιηθεί και μέσα από τα social media. Πολλοί προσφέρουν φορτηγά που έχουν οι ίδιοι ή έστω έχουν πρόσβαση σε αυτά, για την μεταφορά ιπποειδών.

Όμως, δεν κατάφεραν να σωθούν όλα τα άλογα. Αρκετά ξέφυγαν από μόνα τους από τους ιππικούς ομίλους ή τα κτήματα στα οποία βρίσκονταν την ώρα της πυρκαγιάς.

Καταφύγιο ζώων στην Αθήνα ανοίγει τις πόρτες του σε πυρόπληκτα ζώα εξαιτίας της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη

Μια ανακοίνωση κάνει τον γύρο των ελληνικών social media την τελευταία ώρα.

Ο λόγος για το μήνυμα που δημοσιοποίησε το γνωστό φιλοζωικό καταφύγιο A little Shelter πίσω από το οποίο βρίσκονται η Κατερίνα Τσάνταλη και η Τόνια Σωτηροπούλου.

Για όσα πυρόπληκτα ζωάκια το χρειάζονται (από σκύλους, μέχρι άλογα και οτιδήποτε άλλο) το καταφύγιο θα έχει τις πόρτες του ανοιχτές, ώστε να τους παρασχεθεί περίθαλψη, νερό, φαγητό, ιατρική παρακολούθηση.

Δείτε την ανάρτηση:

Βαρυμπόμπη φωτιά

Ως προς την περίθαλψη ιπποειδών που έχουν τεθεί σε κίνδυνο, υπάρχει και η επιλογή της φιλόξενης Γαϊδουροχώρας.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκων, αν μπορει η υποδομη μας να βοηθησει με κάποιο τρόπο τα ζωάκια που κινδυνεύουν από τη φωτιά...

Posted by Γαϊδουροχώρα - το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι on Tuesday, August 3, 2021

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φωτιά στη Βαρυμπόμοπη: Η εφιαλτική μάχη συνεχίζεται - Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι νέες του ανακοινώσεις για τις φωτιές - 118 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Share