Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη στιγμή της εκκένωσης στην Εύβοια με φέρι μποτ

Τα στιγμιότυπα που «ραγίζουν» καρδιές

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη στιγμή της εκκένωσης στην Εύβοια με φέρι μποτ

Η Εύβοια είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις ισχυρές πυρκαγιές και έτσι, συνολικά 1.130 άτομα αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την λίμνη με φέρι μποτ, προκειμένου να προστατευθούν από τις φλόγες.

Οι εικόνες και τα βίντεο από το φέρι μποτ της διαφυγής, με τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές, που εγκατέλειψαν τα πύρινα μέτωπα για να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αιδηψού, συγκλονίζουν.

«Δεν γίνεται να είναι πραγματικότητα, σαν ταινία μοιάζει» αναφέρει ο χρήστης του twitter που ανέβασε βίντεο από τη διαδικασία εκκένωσης.

Εικόνες από την εκκένωση της Εύβοιας

Εγκλωβίστηκε στην φωτιά της Εύβοιας η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα

Τραγικές ώρες περνάει η Ελλάδα που βρίσκεται εδώ μέρες στο έλεος της πύρινης λαίλαπας. Η γνωστή ηθοποιός, Θάλεια Ματίκα, έφυγε από την Αγία Άννα της Εύβοιας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή και ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πως είχε εγκλωβιστεί στα Οινόφυτα, λόγω της αυξημένες κίνησης μετά την εντολή εκκένωσης του Κρυονερίου και των Αφιδνών.

«Βρισκόμουν στην παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια από εχθές. Σήμερα περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει γνωρίζοντας για την φωτιά στις γύρω περιοχές και όταν λάβαμε το μήνυμα της πολιτικής προστασίας ξεκινήσαμε οικογενειακώς να επιστρέψουμε. Θέλω να πω ότι μου έκανε εντύπωση ότι στην επιστροφή περίμενα να έχει κίνηση γιατί περίμενα ότι αρκετός κόσμος θα επιστρέφει. Πιστεύω ότι κόσμος που ήθελε να σώσει τις περιουσίες του θα έμεινε πίσω, μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το γεγονός.

Ερχόμενη τώρα στην Αθήνα και ενώ είχαμε σκοπό να πάμε στον Ωρωπό στο εξοχικό μας, στο Οινόφυτα δεν μπορείς να περάσεις την εθνική. Πήγαμε με συνοδεία αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Δήλεσι και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Ακολουθούμε την πυρκαγιά. Έχω την ίδια εικόνα που είχα σήμερα στην παραλία της Αγίας Άννας. Στη διαδρομή βρήκαμε 10 αυτοκίνητα το πολύ, είναι η δική μου εκτίμηση ότι έμειναν πολλά άτομα πίσω», είπε μεταξύ άλλων η Θάλεια Ματίκα.