Φωτιά στο Άλσος Πετρούπολης: Προσήχθη ως ύποπτος 47χρονος Έλληνας

Κατηγορείται για εμπρησμό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτιά στο Άλσος Πετρούπολης: Προσήχθη ως ύποπτος 47χρονος Έλληνας

Για εμπρησμό στο Άλσος Πετρούπολης κατηγορείται ένας άνδρας ελληνικής υπηκοότητας 47 ετών ο οποίος προσήχθη μια μέρα μετά στην Ασφάλεια. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 17:25 πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση για εμπρησμό στο παραπάνω σημείο.

Επί τόπου έσπευσε περιπολικό και οι πολίτες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας, για τον οποίο έδωσαν λεπτομερή χαρακτηριστικά, απομακρύνθηκε από σημείο του άλσους όπου αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Έπειτα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας αναπτήρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ίδια ώρα είχαν γίνει κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων γα φωτιές σε 5 κάδους απορριμμάτων στο παραπάνω σημείο, οι οποίες σβήστηκαν αμέσως. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος είχε συλληφθεί κα στο παρελθόν για εμπρησμό ενώ μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής κατηγορείται για τον εμπρησμό στο Πεδίον του Άρεως.

Φωτιά στο Άλσος Πετρούπολης προσήχθη ως ύποπτος 47χρονος

Ο Γιώργος Πατούλης καταγγέλλει: «Δεν είναι τυχαίες οι φωτιές, από πίσω υπάρχει ένα σχέδιο»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανάφερε πως πίσω από τις φωτιές που έχουν κυκλώσει την Αττική υπάρχει ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, μιας και έχουν συλληφθεί ήδη αρκετοί για εμπρησμό σε πολλές περιοχές στην χώρα.

«Θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες. Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται.

Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται».

Στο πάρκο Τρίτση βρέθηκαν κάποια γκαζάκια. Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες».