Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση στην Εύβοια

Σκληρή μάχη να μην καούν τα Ελληνικά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση στην Εύβοια

Στιγμές απόλυτης αγωνίας βιώνει η Εύβοια μιας και το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να μαίνεται, με το 112 να στέλνει εκ νέου μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτο προς την περιοχή των Γουβών με τον κίνδυνο για τα χωριά της περιοχής να είναι άμεσος.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση για τις περιοχές Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες προς Ιστιαία στην Εύβοια.

Οι άνεμοι δεν είναι πολύ ενισχυμένοι ωστόσο έχει αλλάξει η κατεύθυνσή τους σε νότιους και νοτιοανατολικούς, καθυστερώντας μεν την ανάπτυξη του πύρινου μετώπου στον νότο που έχει περάσει το Μαντούδι και κινείται προς Προκόπι, δίνοντας ώθηση δε στο τεράστιο βόρειο μέτωπο που σαρώνει την βόρεια και βορειοανατολική πλευρά της Εύβοιας μέχρι τις ακτές.

Ειδικά για την Ιστιαία αν χρειαστεί υπάρχει πρόβλεψη και για πλωτά μέσα ακόμα και του Π.Ν. για την εκκένωση των κατοίκων, από τις ακτές της Β. Εύβοιας.

Την ίδια ώρα κυκλωμένο από τις φλόγες παραμένει το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν.

«Ζούμε το ολοκαύτωμά μας» - Συγκλονίζει ο δήμαρχος της Ιστιαίας για τη φωτιά

Μία νέα δραματική έκκληση έκανε το πρωί της Κυριακής (8/8) στο Open, ο δήμαρχος Ιστιαίας, κύριος Γιάννης Κοντιζάς, ο οποίος ζήτησε για ακόμα μία φορά να σηκωθούν εναέρια μέσα προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά στην περιοχή.

«Είναι η χειρότερη μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμα του. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε και επεσήμανε πως είναι η 5η μέρα που εκλιπαρεί για εναέρια μέσα.

Ο κ. Κοντζιάς έκανε λόγο και για την απουσία πυροσβεστικών οχημάτων στα χωριά, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια. «Είναι η χειρότερη μέρα, περιμένουμε την καταστροφή μας», όπως δήλωσε εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας, ο κόσμος πάει εκεί που έχει κανονίσει η αυτοδιοίκηση να μεταφερθεί με ασφάλεια και πως δεν θρηνούμε θύματα γιατί οι κάτοικοι έχουν εμπειρία στις φωτιές. Όπως σημείωσε, πως το μέτωπο κινείται προς Ιστιαία.