Εύβοια: Νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθεί η Αβγαριά

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εύβοια: Νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθεί η Αβγαριά

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, με αποτέλεσμα να στείλει μήνυμα των 112 για την εκκένωση μίας ακόμα περιοχής που κινδυνεύει από τις φλόγες.

Λίγο μετά τις 19:30 της Δευτέρας, η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή, μέσω του 112, για την εκκένωση της Αβγαριάς, ζητώντας από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ιστιαία. Στο συγκεκριμένο χωριό είχε σημειωθεί αναζωπύρωση μετά το μεσημέρι, η οποία απέκτησε τεράστιες διαστάσεις καθώς είχαν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο, ενώ την ίδια στιγμή μήνυμα προς τους πολίτες απηύθυνε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στην Εύβοια

«Θα καούμε ζωντανοί, ήδη έχουμε καεί»

Μία δραματική έκκληση θέλησε να κάνει στον αέρα του Mega, μία κάτοικος της Εύβοιας, η οποία βλέπει σιγά σιγά τις φλόγες να πλησιάζουν προς το μέρος της χωρίς να έχει κάποια ουσιαστική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Πρόεδροι της Κοινότητας Ασμηνίου, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ξεμείνει από εχθές το απόγευμα από καύσιμα. Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε τίποτα! Χωρίς εργαλεία δεν πάει. Τώρα ήρθαν τα αεροπλάνα και έριξαν νερά. Βενζίνη και πετρέλαιο χρειαζόμαστε. Θα καούμε ζωντανοί. Ήδη έχουμε καεί.

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μόνοι μας. Έχουμε μόνο μία μπουλντόζα και τα παιδιά του χωριού. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Θα καούμε. Καίγεται η Γερακιού, η Αβγαριά, πάει προς Ιστιαία η φωτιά, θα καεί και το Ασμήνι! Δεν υπάρχουν καύσιμα, δεν έχουμε νερό», ενώ το σπίτι του στην Εύβοια έχασε και ο Κώστας Χατζής.