Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Φωτιές στην Ελλάδα: Σήμερα η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Έχασε την ζωή του στις πυρκαγιές στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Φωτιές στην Ελλάδα: Σήμερα η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα
Ενημέρωση 10.08.2021 08:52
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η κηδεία του 38χρονου εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα πρόκειται να γίνει σήμερα. Ο ίδιος έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική.

Η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος στέρησε τη ζωή στον 38χρονο πατέρα δύο παιδιών.

Ο Βασίλης Φιλώρας υπήρξε τεχνικός στο χώρο των drones και εξειδικευμένος χειριστής που άνοιξε δρόμους σε άλλους. Έφτιαχνε drones για τον ελληνικό στρατό, την ΕΡΤ και την Πολιτική Προστασία. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια.

«Λενε οτι δεν μπορείς να διαλεξεις πότε ή πως θα πεθάνεις» γράφουν οι συγγενείς και στενοί του φιλοι. Και προσθέτουν: «Αλλά μπορείς να διαλέξεις το πως θα ζήσεις. Ο φίλος μας, συνεργάτης μας, σύζυγος και πατερας δυο παιδιών, Βασίλης Φιλώρας, έζησε την κάθε του μερα με χαμόγελο, ευγένεια και ανιδιοτελή αγάπη.

« Το νήμα της ζωής του έληξε άδικα χθες, επιχειρώντας με αυταπάρνηση ως εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεια.

Σήμερα η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

«Να δοθεί σύνταξη στην οικογένεια του νεκρού εθελοντή»

Σε μία συγκινητική πρόταση προχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος εξήγησε πως πρέπει να δοθεί σύνταξη τουλάχιστον 1.000 ευρώ στον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του κατά τη μάχη που έδινε με τις φλόγες στην Αττική.

Ο Βασίλης Φιλώρας άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικά 24ωρα. Ο 38χρονος, πατέρας τριών παιδιών, έδωσε μάχη με τις φλόγες στο πλευρό των πυροσβεστών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου εθελοντή. Συγκεκριμένα, ζητεί να δοθεί τιμητική σύνταξη 1.000 ευρώ, τουλάχιστον, προκειμένου να βοηθηθούν η σύζυγος και τα τρία του παιδιά.

«Παρακαλώ πολύ το αρμόδιο Υπουργείο, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για το νεκρό εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, είναι να δώσει με τη μορφή σύνταξης το ποσό τουλάχιστον των 1.000 ευρώ μηνιαίως στην οικογένειά του, για να μπορέσει αυτή η μητέρα να μεγαλώσει τα 3 παιδιά της.

Δεν θέλει σκέψη παραπάνω. Πρέπει να γίνει χθες».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τραυματίστηκε 32χρονος Ισραηλινός πυροσβέστης στις Αφίδνες

«Θα καούμε ζωντανοί, ήδη έχουμε καεί» - Σπαρακτική έκκληση για τη φωτιά στην Εύβοια στον αέρα του Mega

Share