Σε δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Μέχρι την τελευταία στιγμή έδωσε «μάχη» με τις φλόγες

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σε δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Η κηδεία του άτυχου εθελοντή πυροσβέστη, Βασίλη Φιλώρα θα τελεστεί σε δημόσια δαπάνη μετά από την απόφαση που πάρθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Φιλώρας έχασε την ζωή του την στιγμή που επιχειρούσε κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο άτυχος 38χρονος άφησε πίσω μια ολόκληρη οικογένεια καθώς ο ίδιος είχε αποκτήσει δυο παιδιά.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

«Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του. Η μνήμη του νέου αυτού ανθρώπου και της εξαιρετικής του προσφοράς θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων των Ελλήνων και η στάση του θα αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενεές».

Γιάννης Καλλιάνος: «Να δοθεί σύνταξη στην οικογένεια του νεκρού εθελοντή»

Σε μία συγκινητική πρόταση προχώρησε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος εξήγησε πως πρέπει να δοθεί σύνταξη τουλάχιστον 1.000 ευρώ στον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του κατά τη μάχη που έδινε με τις φλόγες στην Αττική.

Ο Βασίλης Φιλώρας άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικά 24ωρα. Ο 38χρονος, πατέρας τριών παιδιών, έδωσε μάχη με τις φλόγες στο πλευρό των πυροσβεστών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου εθελοντή. Συγκεκριμένα, ζητεί να δοθεί τιμητική σύνταξη 1.000 ευρώ, τουλάχιστον, προκειμένου να βοηθηθούν η σύζυγος και τα τρία του παιδιά.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει για τον εθελοντή πυροσβέστη:

«Παρακαλώ πολύ το αρμόδιο Υπουργείο, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για το νεκρό εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, είναι να δώσει με τη μορφή σύνταξης το ποσό τουλάχιστον των 1.000 ευρώ μηνιαίως στην οικογένειά του, για να μπορέσει αυτή η μητέρα να μεγαλώσει τα 3 παιδιά της.

Δεν θέλει σκέψη παραπάνω. Πρέπει να γίνει χθες».