Φωτιές Αττική: Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός στους Θρακομακεδόνες

Φωτογραφία ντοκουμέντο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φωτιές Αττική: Εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός στους Θρακομακεδόνες

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης (10/8) στους Θρακομακεδόνες, ενώ ήδη έχουν φυλακιστεί τρεις συλληφθέντες για εμπρησμό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε στους Θρακομακεδόνες

Ο.ΔΙ.Κ, Νίκος Γλυκογιάννης, ανέφερε στο protothema.gr ότι, αμέσως μόλις εντοπίστηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός, ειδοποίησαν την Αστυνομία.

"Ο μηχανισμός βρέθηκε δίπλα σε σπίτια, σε περιοχή των Θρακομακεδόνων και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΟΠΚΕ, έπειτα από την επικοινωνία που είχαμε με τις αστυνομικές Αρχές" συμπλήρωσε ο κ. Γλυκογιαννης. "Μας ζητήθηκε να υποδείξουμε το σημείο όπως και πράξαμε. Συγκεκριμένα, στην περιοχή έσπευσαν δυο τζιπ της ΟΠΚΕ, μαζί με δύο μέλη της ομάδας μας. Τα εμπρηστικά σύνεργα, εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ" πρόσθεσε.

εμπρηστικός μηχανισμός Θρακομακεδόνες

Και συμπλήρωσε: «Πηγαιναμε επικουρικά πίσω από την Πυροσβεστική και σβήναμε μικροεστίες, τα λεγομένα «καντηλάκια». Οι εντολές που είχαμε πάρει από την Πυροσβεστική ήταν, μπαίνετε και σβήνετε με φτιάρια ότι καπνίζει καθώς και μικρές εστίες. Συνολικά ήμασταν δυο μέρες στη Βαρυμπόμπη κι άλλες δυο μέρες στους Θρακομακεδόνες. Την τελευταία μέρα, δυο άτομα της ομάδας μας, είχαν κατέβει σε ρέμα των Θρακομακεδόνων και είδαν στο ίδιο σημείο συγκεντρωμένες, κατσαρόλες, γκαζάκια και μπογιές.

Τους φάνηκε περίεργο ότι όλα αυτά τα αντικείμενα ήταν μαζεμένα σε ένα σημείο, μέσα στο ρέμα και μόλις αποχώρησαν από κει, πήγαμε όλοι μαζί να το αναφέρουμε. Κατευθυνθήκαμε προς το πρώτο μπλόκο της Αστυνομίας, συγκεκριμένα σε ομάδα ΟΠΚΕ και δείξαμε τις φωτογραφίες. Οι αστυνομικοί μας ζήτησαν να τους πάμε στο σημείο.

Ένας εκ των αστυνομικών, μας ανέφερε ότι πρόκειται για έναν γνώριμο εμπρηστικό μηχανισμό, τον οποίο μαζέψανε μέσα σε ειδικές σακούλες για να το μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Κατάθεση στην αστυνομία έδωσε ένας εκ των εθελοντών που είχε εντοπίσει πρώτος τον εμπρηστικό μηχανισμό».

Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό στο Ασμήνιο

Μόλις πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της ένα άτομο το οποίο θεωρείται ύποπτο για εμπρησμό στην περιοχή Ασμήνιο της Εύβοιας που παλεύει τις τελευταίες ώρες με τις φλόγες.

Το εν λόγω άτομο όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ εξετάζεται από τις Αρχές.