Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα όσα θα πει στην σημερινή συνέντευξη Τύπου

Στις 12 η συνέντευξη

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα όσα θα πει στην σημερινή συνέντευξη Τύπου

Μετά από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, οι καταστροφές που άφησε πίσω της είναι ανυπολόγιστες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα στις 12:00 να απαντήσει σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την φονική πυρκαγιά στην σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ίδιος έχει τα ηνία της ευθύνης για τις κεντρικές κυβερνητικές αποφάσεις και επιλογές θα επισημάνει, για άλλη μια φορά μέσα στα τελευταία 24ωρα, ότι ο απολογισμός και ο εντοπισμός – όσον αφορά την επιχείρηση αναχαίτισης της πύρινης λαίλαπας- των όποιων αδυναμιών θα γίνει μετά το τέλος της μάχης κι ότι στην παρούσα φάση αυτό που χρειάζεται και γίνεται είναι η δρομολόγηση λύσεων.

Σύμφωνα με το protothema.gr Το πρώτο βήμα αφορά στην άμεση αποζημίωση των πληγέντων και στην αποκατάσταση των ζημιών. Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν ήδη προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, με στόχο οι πρώτες αποζημιώσεις να δοθεί σε διάστημα δέκα ημερών. «Το κλειδί είναι οι γρήγορες διαδικασίες- «με ένα κλικ», τονίζει κυβερνητικό στέλεχος υπενθυμίζοντας ότι με μία και μόνη αίτηση θα μπορεί ο κάθε δικαιούχος να λάβει την πρώτη αποζημίωση.

Όπως προβλέπεται ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για τις οικονομικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις της χώρας αλλά και πως θα στηρίξει όλους όσους ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή.

Voucher 200 ευρώ σε πυρόπληκτους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο δέσμη μέτρων για τη στήριξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, για όλες τις βαθμίδες προβλέπεται:

Η παροχή «voucher» 200 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», σε πληγέντες μαθητές/σπουδαστές/φοιτητές και εκπαιδευτικούς για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού.

Για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται :

Η δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών στις πληγείσες περιοχές. Ήδη ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές μέσω του Υπουργείου Υγείας, ενώ από 1/9 θα είναι στη διάθεση των πυρόπληκτων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω των κατά τόπους Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.). Παράλληλα, προβλέπεται άμεση διασύνδεση των σχολείων των πληγεισών περιοχών με τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των κατά τόπους ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ... διαβάστε τη συνέχεια για τα μέτρα στήριξης στο Athensmagazine.gr