Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Καλπάζουν τα κρούσματα σε αυτή την περιοχή

Μεγάλη προσοχή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Καλπάζουν τα κρούσματα σε αυτή την περιοχή

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πέντε ηλικιωμένους και έναν εργαζόμενο σε γηροκομείο στο χωρίο Καλογέροι Λασιθίου. Τα τεστ που έγιναν στου υπόλοιπους ηλικιωμένους και στο προσωπικό βγήκαν αρνητικά. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στην ΕΡΤ, οι 15 εργαζόμενοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνη και μεταδοτική είναι η μετάλλαξη «Δέλτα».

Μετά την επιβεβαίωση των θετικών κρουσμάτων, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προκειμένου οι πέντε ηλικιωμένοι να μπουν άμεσα σε καραντίνα. Πλέον η φροντίδα τους γίνεται με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και καθημερινά γίνεται αξιολόγηση της κατάστασής τους. Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με το νοσοκομείο Ιεράπετρας σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία.

Μετά την ολοκλήρωση των 15 ημέρων, αν όλα πάνε καλά, τα θετικά κρούσματα θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικά τεστ μέχρι να διασφαλιστεί ότι έχουν ξεπεράσει τον κορωνοϊό.

11χρονη έχασε την ζωή της από την Μετάλλαξη Δέλτα

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι κοριτσάκι 11 ετών πέθανε στο Παλέρμο της Σικελίας από κορωνοϊό. Η μικρή υπέφερε από μεταβολικό νόσημα και φέρεται να μολύνθηκε από την αδελφή της, δεκαέξι ετών, η οποία είχε επιστρέψει από σύντομες διακοπές στην Ισπανία.

Η εντεκάχρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Di Cristina του Παλέρμο, αλλά η παραλλαγή Δέλτα του ιού – παρά τις προσπάθειες των γιατρών – προκάλεσε σειρά σοβαρών προβλημάτων στον ήδη εξασθενημένο οργανισμό της.

Αρχικά, ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Νέλο Μουσουμέτσι είχε δηλώσει ότι «είναι μια οικογένεια αντιεμβολιαστών».

Πριν λίγο, όμως, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού δήλωσε ότι «η οικογένειά της δεν είναι κατά των εμβολίων, αλλά δεν πρόλαβε να κλείσει εγκαίρως ραντεβού για εμβολιασμό».

«Η πανδημία συνεχίζει να θερίζει, αυτήν την στιγμή όλη η πόλη μας είναι στο πλευρό της οικογένειας αυτής, και κατανοεί τον τεράστιο πόνο της», υπογράμμισε ο δήμαρχος του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο.