"Σάββατο 14 Αυγούστου θα..." - Η δημοσίευση του Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι και 20/8

Αλλάζει πάλι το σκηνικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Μπορεί από σήμερα 13/8 ο καιρός να χαλάει αλλά... το σκηνικό θα αλλάξει για ακόμα μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες! Ο κορυφαίος μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε μια φωτογραφία που δείχνει το ύψος της θερμοκρασίας μέχρι και τις 20/8!

Όπως αναφέρει στη δημοσίευση που έκανε, «σε γενικές γραμμές θα υπάρξει μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

Ωστόσο, έκανε λόγο για «νέα σταδιακή αλλά συγκρατημένη άνοδο της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα με σχετικά όμως, αυξημένη την υγρασία και τη δυσφορία κατά τόπους, κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη».

Όσο για το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου, όπως φαίνεται στην εικόνα που έχει δημοσιεύσει ο Σάκης Αρναούτογλου, το Σάββατο 14 Αυγούστου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες σε Μακεδονία και Θεσσαλία ενώ την Κυριακή 15 Αυγούστου, θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Η ανακοίνωση της ΕΜΥ για τον καιρό τον δεκαπενταύγουστο

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.