Φωτιά στα Βίλια: Άλλαξαν κατεύθυνση οι άνεμοι - Δεν απειλούνται άμεσα οι οικισμοί

Πέρασε στο νότιο τμήμα της περιοχής η φωτιά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φωτιά στα Βίλια: Άλλαξαν κατεύθυνση οι άνεμοι - Δεν απειλούνται άμεσα οι οικισμοί

Συνεχίζει να καίει για τέταρτη μέρα η φωτιά στα Βίλια, ωστόσο τις τελευταίες ώρες ήρθε επιτέλους μία θετική εξέλιξη καθώς άλλαξε η φορά του ανέμου και πλέον, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το νότιο τμήμα της περιοχής όπου δεν απειλούνται οικισμοί.

Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν, έστειλαν τις φλόγες νωρίτερα να περάσουν περιμετρικά των οικισμών Οινόη και Πανόραμα, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πλησιάζουν σε άλλους οικισμούς, όπως το Καραούλι και η Αγία Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεση απειλή για το κατοικημένο κομμάτι, αν και ήδη σήμερα εκκενώθηκαν προληπτικά 5 οικισμοί. Όπως ανέφεραν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στην περιοχή αυτή αρχίζει μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση και εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί.

Επίσης, βοηθάει το γεγονός ότι στο σημείο αυτό πνέουν ασθενείς άνεμοι (2 μποφόρ στα Μέγαρα), ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι, πιο βόρεια προς την Οινόη, έχει κατά διαστήματα ριπές 4 έως 6 μποφόρ.

Σοκάρουν οι αναρτήσεις της Κατερίνας Ζαρίφη - Μπήκε μέσα στη φωτιά στα Βίλια

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια είναι ανεξέλεγκτη πλέον καθώς έχει ξεσπάσει από την Δευτέρα 16/8 μέχρι και σήμερα. Έτσι η Κατερίνα Ζαρίφη βλέποντας αυτές τις καταστροφικές εικόνες αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγώς προκειμένου να βοηθήσει ξέρει πως ο λογαριασμός της στα social media έχει αρκετή "δύναμη" ώστε να ενημερώσει σωστά τους followers της για το τι συμβαίνει ακριβώς.

Με ένα νέο ποστ το απόγευμα της Τετάρτης η Κατερίνα Ζαρίφη βλέποντας πόσο απειλητικά πλησιάζει η φωτιά αλλά και τα ζώα τα οποία απειλούνται έγραψε χαρακτηριστικά: «Τι άλλο θα ζήσουμε και πόσο ακόμα». Η Κατερίνα Ζαρίφη όταν είδε ότι η φωτιά στα Βίλια μαίνονταν και πλησίαζε οικισμούς, αφού ζήτησε να μάθει μέσω instagram αν μπορεί να φτάσει στα Βίλια, στη συνέχεια, ανήρτησε ένα βίντεο όπου ήταν στην περιοχή.