Έκτακτη προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό - «Τις επόμενες ώρες αναμένεται...»

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτη προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό - «Τις επόμενες ώρες αναμένεται...»

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο έμπειρος μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης θέλησε να προειδοποιήσει το κοινό για την έκτακτη αλλαγή που έρχεται μέσα στις επόμενες ώρες στο σκηνικό του καιρού.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 36 με 38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ δείτε εδώ πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα σύμφωνα με τα μερομήνια.

Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

«Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου (πρώτος χάρτης), ήδη συμπαγή νεφικά συστήματα αρχίζουν να απασχολούν τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα και με τον δεύτερο χάρτη μας όπου απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις με τις αποχρώσεις του μπλε, τις αμέσως επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο οι οποίες προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία καθώς και τη δυτική - βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς. Υδροστρόβιλοι - ανεμοστρόβιλοι δεν θα πρέπει να αποκλειστούν.

Από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας και μετά αναμένεται εκτόνωση της όλης κατάστασης. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη...

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, August 25, 2021

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (26/8)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στη Μακεδονία τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά, τη δυτική Στερεά και αργότερα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη 2 με 3
βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και στα νότια 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι 4 με 5 και τοπικά στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και κατά τόπους στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου

Πρόγνωση καιρού 26/8

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.