Αγωνία τέλος - Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για το 2021

Προσοχή! Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αγωνία τέλος - Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για το 2021

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπήκε σήμερα, μιας και πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2021 μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις θα λάβουν τις βάσεις με sms, το οποίο θα τους ενημερώνει το τμήμα στο οποίο πέρασαν! Θα μπορούν επίσης να δουν τις βάσεις και τις σχολές όπου πέρασαν μέσω της εφαρμογής του results.it.minedu.gov.gr. και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο -Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν οι υποψήφιοι να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους... Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των βάσεων 2021.

Συγκινεί ο Δημήτρης που έχασε τους γονείς του και αρίστευσε τις Πανελλήνιες

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του Δημήτρη Καρακώστα, του μαθητή που φέτος έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό στη Ναύπακτο, αλλά κατάφερε να συνέλθει από το σοκ και να αριστεύσει στις Πανελλήνιες.

Ο Δημήτρης μίλησε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή ΣΚ Παρέα του ΣΚΑΪ και εξήγησε πως οι γονείς του με τον τρόπο τους, του έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσει προκειμένου να πιάσει τον στόχο του.

Το νεαρό αυτό αγόρι από τη Ναύπακτο, αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι, όσο σκοτάδι κι αν έχεις στη ζωή σου, αν έχεις δύναμη μπορείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια να γίνεις παράδειγμα για όλους. Δύο μήνες πριν δώσει εξετάσεις έχασε και τους δύο τους γονείς. «Οι γονείς μου με βοήθησαν να συνεχίσω αφού έφυγαν γιατί μου έδωσαν έναν ακόμη στόχο, να κάνω αυτό που ήθελαν κι αυτοί, να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε στον ΣΚΑΙ ο νεαρός Δημήτρης, ερωτηθείς πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει τη θλίψη και την απώλεια και να συνεχίσει τη μελέτη.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, όταν συμβαίνουν μερικά πράγματα στη ζωή που είναι θλιβερά αλλά δεν μπορείς να κάνεις γι' αυτά, το μόνο που απομένει είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς από εδώ και πέρα. «Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό» λέει ο Δημήτρης Καρακώστας για τους γονείς του, που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 25 ημερών ο ένας από τον άλλον.