Θρήνος - Πέθανε ο μεγάλος κωμικός Έντ Άσνερ

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε ο μεγάλος κωμικός Έντ Άσνερ

Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς από την ζωή έφυγε ο Εντ Άσνερ ο οποίος ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους κωμικούς καθώς έγινε διεθνώς γνωστός ως «Λου Γκραντ» τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Την Κυριακή 29/8 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 91 ετών. Μάλιστα, η είδηση έγινε γνωστή από την οικογένειά του η οποία την ανακοίνωσε μέσω του Twitter. Η οικογένειά του έγραψε χαρακτηριστικά:

«Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος πατριάρχης μας πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη λύπη μας. Με ένα φιλί στο κεφάλι - Καληνύχτα μπαμπά, σ’ αγαπάμε». Να υπενθυμίσουμε πως από την ζωή έφυγε και ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Άσνερ - Πέθανε

Να υπενθυμίσουμε πως από την ζωή έφυγε και ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της οικογένειας του Εντ Άσνερ

Η είδηση του θανάτου του Εντ Άσνερ

Λίγα Λόγια για τον Εντ Άσνερ

  • Ο Εντ Άσνερ γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1929, στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι και μεγάλωσε στο Κάνσας Σίτι του Κάνσας. Οι Εβραίοι μετανάστες Ashkenazi γονείς του, η Lizzie (γέννηση Seliger, 1885–1967, από τη Ρωσία), νοικοκυρά και ο Morris David Asner (1877–1957, από τη Λιθουανία (επαρχία Vilna ή επαρχία Grodno) μεταχειρισμένο κατάστημα και μάντρα. Μεγάλωσε σε ορθόδοξη εβραϊκή οικογένεια και του δόθηκε το εβραϊκό όνομα Yitzhak.

Εντ Άσνερ

  • Ο Άσνερ παρακολούθησε το Γυμνάσιο Wyandotte στο Κάνσας Σίτι του Κάνσας και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Σικάγο, μέχρι που ένας καθηγητής του είπε ότι έπρεπε να κερδίσουν λίγα χρήματα στο επάγγελμα. Γρήγορα μεταπήδησε στο δράμα, πρωτοεμφανιζόμενος ως μαρτυρικός Τόμας Μπέκετ σε μια πανεπιστημιούπολη παραγωγή του T.S.
  • Έλιοτ "Δολοφονία στον καθεδρικό ναό". Τελικά εγκατέλειψε το σχολείο, πήγε να εργαστεί ως οδηγός ταξί, εργάστηκε στη γραμμή συναρμολόγησης της General Motors και άλλες περίεργες δουλειές πριν στρατολογηθεί στο στρατό το 1951. Ο Άσνερ υπηρέτησε με το Σώμα Σήματος του Στρατού των ΗΠΑ από το 1951 έως το 1953 και εμφανίστηκε σε θεατρικά έργα που περιόδευαν τις βάσεις του Στρατού στην Ευρώπη.