Νεκρός ο 36χρονος προπονητής Κώστας Αργυρόπουλος

Κατέρρευσε στην προπόνηση της ΑΕ Μάνης

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νεκρός ο 36χρονος προπονητής Κώστας Αργυρόπουλος

Κατέρρευσε στο γήπεδο Κάμπου ο 36χρονος βοηθός προπονητής στην ΑΕ Μάνης κατά τη διάρκεια της προπόνησης σήμερα το απόγευμα.

Έσπευσαν δίπλα του για τις πρώτες βοήθειες οι άνθρωποι της ομάδας και στην συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εκεί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος, γνωστός και ως “Κόλκα” είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο το 2018 λόγω προβλημάτων υγείας. Είχε αγωνιστεί σε πολλές ομάδες κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του διαδρομής μεταξύ των οποίων ο Μεσσηνιακός, Πάμισος, Θρασύβουλος, Παναιγιάλειος, Kυπαρισσία, Αναγέννηση Παραλίας, Πανθουριακός και ΑΕ Μάνης ενώ από την ζωή έφυγε και ο Ιωάννης Καμπαρντίνας.

Νεκρός ο 36χρονος προπονητής Κώστας Αργυρόπουλος

Θρήνος και με τον θάνατο του Γκερντ Μίλερ

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο μετά από την απώλεια του θρυλικού Γερμανού ποδοσφαιριστή Γκερντ Μίλερ, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 75 ετών. Ήταν ένας από τους πιο κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ιστορίας.

Μάλιστα, ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του ειδικά το τελευταίο διάστημα. Ο Γκερντ Μίλερ είχε Αλτσχάιμερ ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή ζούσε σε γηροκομείο στη Βαυαρία.

Στις 3 Νοεμβρίου είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του, με τη σύζυγό του να τονίζει στον γερμανικό Τύπο πως ήταν πιθανότατα και τα τελευταία του θρυλικού στράικερ. Μάλιστα, εχθές έφυγε από την ζωή άλλο ένα σπουδαίο πρόσωπο του ποδοσφαίρου.

Πέθανε

Λίγα λόγια για τον Γκερντ Μίλερ

  • Ο Γκερντ Μύλερ γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1945 στο Νέρντλινγκεν, που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 ώρας βορειοδυτικά από το Μόναχο. Ήταν το έκτο παιδί μίας φτωχής αγροτικής οικογένειας. Από μικρός δούλευε σε εργοστάσιο για να συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα. Τις υπόλοιπες ώρες κυνηγούσε μια μπάλα στις αλάνες της γενέθλιας πόλης του στη Βαυαρία. Ξεκίνησε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας ΤΣΦ 1861 Νέρντλινγκεν σε ηλικία 9 ετών και από μικρός διακρινόταν για την ευχέρεια που είχε στο σκοράρισμα. Ως το 1963–64 σημείωσε στα πρωταθλήματα νέων περισσότερα από 500 τέρματα. Όπως ήταν σχετικά μικρόσωμος, με κοντά πόδια και παχουλός δεν γέμιζε το μάτι για επιθετικός, γι’ αυτό όταν τον ρωτούσαν που οφείλει την επιτυχία του απαντούσε ειρωνικά: «Στην πατατοσαλάτα της μητέρας μου». Το χαμηλό κέντρο βάρους του θεωρήθηκε από τους ειδικούς του αθλήματος ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας του, αφού τον έκανε ικανό να πάρει την μπάλα με την πλάτη του ενάντια στο τέρμα και να γυρίζει με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να χάσει την ισορροπία του. Αν είχε την ευκαιρία να σκοράρει δεν καθυστερούσε ποτέ για να σκεφτεί δεύτερη φορά δρώντας ενστικτωδώς. Δεν διέθεται υψηλή τεχνική, όμως ήταν πάντα στην πιο κατάλληλη θέση, ιδιαίτερα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Πέθανε ο ποδοσφαιριστής

  • Από το 1966 αποτέλεσε σταθερό μέλος της Εθνικής Δυτικής Γερμανίας, με την οποία αγωνίστηκε ως το 1974 και πέτυχε 68 τέρματα σε 62 εμφανίσεις, με τον αριθμό των γκολ να είναι εθνικό ρεκόρ για 40 χρόνια. Έκανε το ντεπούτο του στις 12 Δεκεμβρίου 1966 στον αγώνα απέναντι στην Τουρκία (2–0), ενώ στη δεύτερη εμφάνισή του σημείωσε 4 τέρματα με την Αλβανία (6–0), για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1968.[42] Σημείωσε οκτώ χατ-τρικ σε διεθνείς αγώνες, η δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο μέχρι τότε.Με την εθνική κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1972 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974. Στα παιχνίδια του με την εθνική γνώρισε 45 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόνο 8 ήττες. Το προσωνύμιο «βομβαρδιστής του έθνους» (Der bomber der nation) δεν άργησε να έρθει. Με τα 68 τέρματα παραμένει στους 25 πρώτους όλων των εποχών έχοντας την τρίτη καλύτερη αναλογία γκολ ανά αγώνα από όλους τους άλλους.
  • Μετά το τέλος της καριέρας του αντιμετώπισε προβλήματα αλκοολισμού, τα οποία κατάφερε να ξεπεράσει με τη βοήθεια παλιών συμπαικτών και φίλων του. Έτσι εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου.
  • Το 2008, το 10.000 θεατών στάδιο χωρητικότητας στη γενέτειρά του Νέρντλινγκεν μετονομάστηκε σε Gerd-Müller-Stadion.[57] Το 2011 ήταν ένα από τα 15 πρώτα μέλη που εισήχθησαν στην Αίθουσα Φήμης του Ποδοσφαίρου (FIFA Hall of Fame) στην Πατσούκα, της πολιτείας Ιδάλγο του Μεξικού.[58] Το 2015 ο σύλλογος ανακοινώνει στην επέτειο των 70ών γενεθλίων του πως ο Γκερντ Μύλερ πάσχει από Αλτσχάιμερ και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής είναι σοβαρά άρρωστος. Η Μπάγερν παρά ταύτα τον ενσωμάτωσε στη ζωή του συλλόγου.[12] Το 2018 ο μεγαλύτερος Γερμανός επιθετικός όλων των εποχών εντάχθηκε στην πρώτη ενδεκάδα της γερμανικής αίθουσας φήμης του ποδοσφαίρου (Hall of Fame's Best XI).[57]