Πέθανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Τριήρης

Θλίψη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πέθανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Τριήρης

Θλίψει έχει προκαλέσει η είδηση της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Χρήστου Τριήρη σε ηλικία 96 ετών.

Ο Χρήστος Τριήρης γεννήθηκε το 1925 στη Σπάρτη και ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το 1946 ξεκίνησε να εργάζεται ως διορθωτής σε εκδοτικούς οίκους, ενώ το 1950 αρχίζει τη δημοσιογραφική του καριέρα απασχολούμενος στη διόρθωση της εφημερίδας «Μάχη».

Ως διορθωτής θα εργαστεί επίσης στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Αυγή», «Μεσημβρινή», «Εστία» και στη «Ναυτεμπορική» από το 1961. Από το 1968 έως τη συνταξιοδότησή του θα εργαστεί στη «Ναυτεμπορική» ως οικονομικός συντάκτης.

Ο Χρήστος Τριήρης εργάστηκε άοκνα για δεκαετίες καλύπτοντας με επάρκεια το οικονομικό ρεπορτάζ. Υπήρξε ένας σοβαρός και αξιοπρεπής δημοσιογράφος, που δούλεψε σεβόμενος τους συναδέλφους και τη δεοντολογία του επαγγέλματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και συλλυπείται βαθύτατα την αγαπημένη του κόρη Ευσταθία ενώ θλίψη έχει προκαλέσει και ο θάνατος του Γιάννη Μαντζουράνη.

Από την ζωή έφυγε και ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης

Θλίψη έχει προκαλέσει η ξαφνική είδηση θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου Βασίλη Μπουζιώτη. Η Έλενα Ακρίτα βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τα άσχημα αυτά νέα.

Ο δημοσιογράφος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και η Έλενα Ακρίτα λίγο αργότερα προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«O Βασίλης Μπουζιώτης δεν μένει πια εδώ. Πήγε να συναντήσει την μανούλα του και την όμορφη Έφη του. Φεύγει και παίρνει μαζί του τις αναμνήσεις μας, τα νιάτα μας, τα ξενύχτια, τα καυγαδάκια και τις σφιχτές αγκαλιές, τα αποκλειστικά του, τη λατρεία του για το θέατρο και τους ανθρώπους του. Έφυγε νέος, έφυγε θαρραλέος, έφυγε όπως έζησε με το κεφάλι ψηλά. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος κι ένας παθιασμένος δημοσιογράφος.

Αφήνει πίσω τον αγαπημένο ανεψιό, αφήνει πίσω κι εμάς τους φίλους και συναδέλφους του που τόσο τον αγαπήσαμε. Δεν θα σε ξεχάσουμε Βασίλη, αλήθεια στο λέω. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε ξεχάσουμε. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχουμε πάντα μέσα μας τον ήχο της φωνής σου στο τηλέφωνο, εκείνο το τόσο δικό σου το «έλα βρε» που ήταν ο κλασικός χαιρετισμός σου. Αντίο Βασίλη, τιμή μου που σε γνώρισα!». Θλίψη έχει προκαλέσει και ο θάνατος του γνωστού δημοσιογράφου, Γιάννη Λογοθέτη.