Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σκλαβενίτης: Πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσαν στο επίσημο site τους πως...

Τι συνέβη με την αγαπημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Σκλαβενίτης: Πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσαν στο επίσημο site τους πως...
Ενημέρωση 15.09.2021 11:07
Από Youweekly Team

Με την επωνυμία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ φέρεται αλυσίδα σούπερ μάρκετ ελληνικής ιδιοκτησίας, που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα. Από την 1η Μαρτίου 2017, η εταιρεία αποτελεί τον μεγαλύτερο λιανεμπορικό όμιλο στην Ελλάδα (έχοντας 497 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο),μετά την εξαγορά του μεγαλύτερου ομίλου σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα,τον Όμιλο Μαρινόπουλου,ακολουθούμενη από την ελληνική Μασούτης και την Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος (του Ομίλου Ahold Delhaize Group).

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τον Γιάννη Σκλαβενίτη (1924-1993), τον Σπύρο Σκλαβενίτη (1927-2006) και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο (1920-1999), με αρχική δραστηριότητα στο χονδρεμπόριο. Το 1967 ιδρύεται η "Ι. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.", με διακριτικό τίτλο ΤΗΛΕΞΥΠ, η οποία αποτελεί την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στην Ελλάδα. Το πρώτο σούπερ μάρκετ ανοίγει το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας και το 1975 προσχωρεί στην επιχείρηση ο μικρότερος αδελφός του Σπύρου και του Γιάννη, Νάσος Σκλαβενίτης. Το 1975 η εταιρεία ξεφεύγει από τα στενά όρια του Περιστερίου, ανοίγοντας μεγάλο κατάστημα στον Πειραιά, στη συνοικία Καμίνια. Το βήμα αυτό είναι μεγάλο και απαιτεί ανάλογα κεφάλαια, γι' αυτό και στο επιχειρηματικό σχήμα που δημιουργείται (ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΙ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.) θα έχει συμμετοχή με 49% ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος. Στη συνέχεια, και μέχρι το 1993, η εταιρεία θα ιδρύσει συνολικά 23 καταστήματα, όλα εντός της Αττικής.

Στα τέλη του 2013 η εταιρεία διαθέτει 96 καταστήματα. Το 2007, η αλυσίδα ξεκινάει τις πρώτες επεκτάσεις της εξαγοράζοντας μεμονωμένα καταστήματα αλυσίδων, όπως 18 της αλυσίδας Παπαγεωργίου, ενώ το 2010, εξαγοράζει 8 καταστήματα από την αλυσίδα Ατλάντικ, η οποία έναν χρόνο μετά πτωχεύει. Το 2013, η επιχείρηση εξαγοράζει 4 καταστήματα από την εταιρεία Δούκας, 5 από την Μπαλάσκας και συμφωνεί να αποκτήσει 9 από την αλυσίδα Extra Πρώτα και Φθηνά ώστε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην Αττική.

Τον Ιανουάριο του 2015, ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ μετράει 161 καταστήματα (111 με την επωνυμία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ μόνο στην Αττική, 38 με την επωνυμία Χαλκιαδάκης στην Κρήτη και 12 καταστήματα χονδρικής The Mart σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ξάνθη και Πάτρα) και απασχολεί 11.000 εργαζoμένους. Λειτουργεί επίσης στην υπόλοιπη Ελλάδα και καταστήματα μεσαίου μεγέθους με την επωνυμία Franchise ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Την 1η Μαρτίου 2017, η εταιρεία απορροφά το δίκτυο 361 καταστημάτων της Carrefour Μαρινόπουλος και επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπου δεν είχε παρουσία.

Το 2018, η εταιρεία κλείνει και πουλάει 38 καταστήματα λιανικής στις υπόλοιπες ανταγωνιστικές αλυσίδες, κυρίως στην Αττική, επειδή σε κάποιες περιοχές διέθετε μεγάλο όγκο καταστημάτων.

Σήμερα, η εταιρεία φαίνεται να έχει πάρει τα πάνω της παρά το γεγονός πως δυσκολεύτηκε αρκετά την περίοδο του κορωνοϊού...

Νέο κατάστημα Σκλαβενίτη - Η ανακοίνωση

Σκλαβενίτης νέο κατάστημα

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Άρχισε τη λειτουργία του το νέο μας Κατάστημα στη Σκιάθο (Οδός Σκιάθου - Αεροδρομίου, Θέση Μεγάλη Σαΐτα), το οποίο διαθέτει:

  • Αρτοπωλείο
  • Οπωροπωλείο
  • Ιχθυοπωλείο
  • Κρεοπωλείο
  • Τυριά - αλλαντικά
  • Έτοιμα Φαγητά
  • Είδη σπιτιού

... και πολλά άλλα σύγχρονα τμήματα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κίνηση «σεισμός» από τον Σκλαβενίτη

Αγωνία για τον Σκλαβενίτη - Η απόφαση που θα συζητηθεί

Share