Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λίστα με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο

Σάλος έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές μέρες με τη αναδημοσίευση της λίστας με τα ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, στην οποία βρίσκονται ως επί το πλείστον παιδιά από χώρες του εξωτερικού.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα στραφεί προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, θα ζητηθεί η συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή. Τα επίμαχα στοιχεία θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Η επικοινωνία του Κωνσταντίνου Μογδάνου με τον Κώστα Τασούλα

Στο μεταξύ, επικοινωνία με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο είχε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, με αφορμή την κίνηση του δεύτερου να αναπαράγει δημοσίευμα που περιείχε λίστα με ονόματα παιδιών του νηπιαγωγείου, προκειμένου να καταδείξει ότι από τα 20 παιδιά μόλις τα δύο είχαν ελληνικό επώνυμο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι πείστηκε πως ο βουλευτής είναι μετανιωμένος για την κίνησή του και έχει στεναχωρηθεί από την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα, ενώ πριν από κάποιες μέρες είχε μιλήσει με άσχημα σχόλια για τη Τζούλια Νόβα και την ανάρτηση που είχε κάνει με τα σύμβολα της ΕΣΣΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο ερώτημα για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, είπε: «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της ΝΔ ανήρτησε στο Twitter δημοσίευμα από ιστοσελίδα που φέρεται να του ανήκε στο παρελθόν, και στο οποίο αναφέρονταν τα ονοματεπώνυμα παιδιών μεταναστών σε τμήμα νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Η εν λόγω ιστοσελίδα στη συνέχεια έκανε λόγο για «εκ παραδρομής δημοσίευση» και την απέσυρε, ενώ και ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος προέβη σε επανόρθωση της ανάρτησής του, η οποία ωστόσο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για το αν προβληματίζει την κυβέρνηση ότι έχουμε σιγή ασυρμάτου εκ μέρους της Τουρκίας και πότε θα επαναληφθούν οι διευρευνητικές επαφές είπε: «Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας είναι σε πλήρη κινητικότητα. Το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας μας έχει ενισχυθεί εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα. Η Σύνοδος που θα γίνει έχει την δική της σημασία».

Αναφορικά με τη φημολογία περί κλεισίματος των mega εμβολιαστικών κέντρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αυτό που θα γίνει είναι η απαραίτητη αναδιάταξη των υγειονομικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Δηλαδή να πάνε σε πανεπιστήμια ή όπου αλλού χρειάζεται για να είναι πιο κοντά στους ανθρώπους που τους χρειάζονται. Τα κέντρα και οι υποδομές θα παραμείνουν. Μικροαλλαγές ενδεχομένως γίνουν αλλά η συνολική εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει».

«Είμαι ένας άνθρωπος τον οποίο έχουν στη μπούκα να τον ξετινάξουν όπου τον πετύχουν»

Πριν από λίγο καιρό, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Μεσάνυχτα και αποκάλυψε τα πάντα στην Ελεονώρα Μελέτη.

Ο δημοσιογράφος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που πριν λίγο καιρό είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό, αναφέρθηκε μέσα σε όλα και στις δηλώσεις που είχε κάνει για την συμμετοχή της Μάλτας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

«Είναι ατυχές όταν απομονώνεται κάτι με μια διαδικασία μοντάζ. Είμαι ένας άνθρωπος τον οποίο, επειδή ακριβώς από τα αριστερά πολλοί αισθάνονται ότι τους απειλώ ιδεολογικά, έχουν στη μπούκα να τον ξετινάξουν όπου τον πετύχουν. Όταν λέω ότι αισθάνομαι έναν προβληματισμό ότι προβάλλεται το συγκεκριμένο πρότυπο, θα έπρεπε να πω στα καπάκια «διότι είναι θέμα υγείας». Γιατί υπάρχουν εκεί έξω χιλιάδες αλήτες που θα κάνουν κυριολεκτικά την τρίχα τριχιά.

Μιλάτε για τον μόνο βουλευτή που έχει προτείνει με άρθρο στην Καθημερινή τη νομοθέτηση του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό τους πανικοβάλλει. Όλο το γαϊτανάκι με την υπόθεση της κυρίας από τη Μάλτα δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να με βγάλουν φοβικό και απέναντι σε τάσεις της εποχής. Να προσπαθήσουν να με παρουσιάσουν ως φανατικό και αντίπαλο».