Πάτρα: Έτσι έγινε το ατύχημα με το καρτ που οδήγησε στη ΜΕΘ το 6χρονο παιδί

Ασύλληπτο περιστατικό...

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάτρα: Έτσι έγινε το ατύχημα με το καρτ που οδήγησε στη ΜΕΘ το 6χρονο παιδί

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται ένας εξάχρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής ενώ παρακολουθούσε αγώνες κάρτ, στο κέντρο της Πάτρας.

Το thebest.gr μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων. Με τρεμάμενη φωνή, και αγωνία για τα επόμενα 24ωρα ο πατέρας τόνισε πως ακόμη δεν έχει δει το βίντεο με το συμβάν.

«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

«Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», συμπλήρωσε. Δίπλα στο παιδί βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Υπενθυμίζεται πως προσήχθησαν πέντε άτομα και λίγο αργότερα συνελήφθησαν. Μάλιστα για το συμβάν ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας.

Συγκλονιστική η περιγραφή του γιατρού ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον 6χρονο
Ο διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρισκόταν ως θεατής στην πλατεία Γεωργίου, ήταν ο πρώτος γιατρός που έσπευσε στο περιστατικό.

Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιγράφει στο THEBEST τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα και τις δραματικές προσπάθειες να μεταφέρουν στους ώμους το παιδί σε ασφαλές σημείο και να το επαναφέρουν καθώς - όπως λέει και ο ίδιος - είχε πέσει σε κώμα. Στο μεταξύ, 15χρονη έπεσε στον γκρεμό από ύψος 14 μέτρων.

Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός του καρτ

Την ίδια ώρα σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο οδηγός του καρτ που έπεσε πάνω στο παιδάκι. «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι πολύ καλή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο για να ελέγξουν οι γιατροί πώς όλα είναι καλά. Οι εξετάσεις έχουν βγει καθαρές», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο newsauto.gr.

«Πρέπει να αναφέρω την άμεση ανταπόκριση της οργάνωσης καθώς όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε ενώ το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα για να παραλάβει το νεαρό θεατή. Βασικά δεν ήταν αγώνας και δεν πιέζαμε όπως κάνουμε σε αγώνες. Ήταν επίδειξη. Πήγα να περάσω από δεξιά και να μπω στην αγωνιστική μου γραμμή. Σε εκείνο το σημείο υπήρχε ένα βύθισμα του δρόμου που με έκανε να έρθω σε επαφή με ένα άλλο καρτ, με αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο και να ανατραπεί το δικό μου όχημα. Εγώ είμαι καλά με λίγους μώλωπες στα πόδια», πρόσθεσε ακόμη. Την ώρα της σύγκρουσης των δύο καρτ οι ταχύτητες ήταν περίπου στα 60 χλμ./ώρα.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

«Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».