Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Μίνι lockdown σε Δράμα, Καστοριά και Ξάνθη

Τι θα ισχύει από σήμερα;

Μίνι lockdown σε Δράμα, Καστοριά και Ξάνθη
Ενημέρωση 24.09.2021 09:57
Από Ίρις Βίλα

Τα κρούσματα φαίνεται πως έχουν αυξηθεί ραγδαία καθώς στο επίπεδο 4 δηλαδή (κόκκινο) καθώς από σήμερα, εντάσσονται σε καθεστώς μίνι lockdown οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας. Να τονίσουμε πως ένα βήμα πριν το lockdown είναι και η Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για απόφαση μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Κάθε Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον αριθμό των παιδιών που νοσούν

Τα σχολεία μπορεί να άνοιξαν για τα καλά όμως ένα φλέγον ζήτημα που παραμένει, έχει να κάνει με το κορωνοϊό καθώς εξαιτίας του συγκεκριμένο ζητήματος οι μαθητές στερήθηκαν την δια ζώσης εκπαίδευση. Επιπλέον, να τονίσουμε πως έχει δοθεί το "πράσινο φως" στην τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Κάθε Τετάρτη λοιπόν, αναμένεται να ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ τα στοιχεία των παιδιών ηλικίας 4-17 ετών που νοσούν με κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, από το υπουργείο Παιδείας μέσω της πλατφόρμας myschool θα είναι προσβάσιμα τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή, εάν υπάρχουν.

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα και τα μεγέθη εξέλιξης της πανδημίας. Από τον Μάρτιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα σε παιδιά. Το α’ τρίμηνο τα παιδιά ήταν στο 5%-7% των νοσούντων και μετά ανέβηκε στο 15%. Δηλαδή πριν την έναρξη σχολείων είχε αυξηθεί ο αριθμός των ανηλίκων που νοσούν.

Κορωνοϊος - Νέα μέτρα

Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων ώστε να έχουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Βούλησή μας είναι τα μαθήματα να συνεχίζουν να γίνονται στα σχολεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Συνελήφθη 75χρονη γιατρός για εικονικό εμβολιασμό

Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα

Share