Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον 37χρονο αρνητή πατέρα

Ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ από τη διευθύντρια του σχολείου

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον 37χρονο αρνητή πατέρα

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο έναν 37χρονο πατέρα για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσίας και για έργω εξύβρισης καθώς ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test. Από την άλλη, κάθε Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον αριθμό των παιδιών που νοσούν.

Ο ίδιος φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες».

Από την άλλη ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό. «Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests.

Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν».

Το χρονικό της υπόθεσης με τον 37χρονο αρνητή

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης 21/9 σε δημοτικό σχολείο της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όταν 37χρονος διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν επιτράπηκε η είσοδος του γιου του στη σχολική μονάδα χωρίς την προηγούμενη προσκόμιση self test για τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να εμπόδισε τους υπόλοιπους μαθητές να μπουν στο σχολείο, με συνέπεια να κληθεί στο σημείο η αστυνομία και να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε μήνυση εναντίον του και ακολούθησε η σύλληψή του.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου η εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ′ όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή. Το δικαστήριο ήρε την κράτησή του.

Ο37χρονος έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ μπήκε στην αυλή του σχολείου, αρνούμενος να απομακρυνθεί και εμποδίζοντας την είσοδο στα υπόλοιπα παιδιά.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του αρνητή πατέρα