"Τσακίζει" κόκαλα η μητέρα της Μυρτούς - Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της

«Δεν ζητάω να μας δεχτούν τσάμπα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Έχουν περάσει 9 χρόνια από την ημέρα που η 15χρονη τότε Μυρτώ κακοποιήθηκε άγρια από Πακιστανό σε παραλία της Πάρου. Της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια και ασέλγησε στο αιμόφυρτο κορμί της. Σήμερα, η κοπέλα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της που μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα της, έχουν επιδεινωθεί.

Η μητέρα της λοιπόν, μίλησε στο MEGA και τον Παναγιώτη Φωτεινό για την κατάσταση της και τα λόγια της "τσάκισαν" κόκαλα. Εξηγεί πως μία επίσκεψη σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, στην παρούσα φάση θα βοηθούσε, καθώς όπως η ίδια λέει, ίσως η Μυρτώ γλίτωνε άλλη μία εγχείρηση. Όμως δεν μπορεί να πάει, γιατί δεν τη δέχονται.

«Δεν ζητάω να μας δεχτούν τσάμπα. Για ένα περίεργο λόγο δεν μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις άσχημες εξελίξεις εντός εισαγωγικών εξελίξεις από το Νοέμβριο. Έχουν δεχτεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται», δήλωσε η μητέρα της.

Αναλυτικά όσα είπε η μητέρα της Μυρτούς

Σπαράζει καρδιές η μητέρα της Μυρτούς για τα 8 χρόνια μετά την τραγωδία

Πέρασαν χθες (22/7) οκτώ χρόνια από τότε, που η Μυρτώ από την Πάρο, 15 ετών τότε, είχε δεχθεί άγρια επίθεση από Πακιστανό στα βράχια της Χρυσής Ακτής, κάτι που είχε ως συνέπεια να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, παρότι κέρδισε τη μάχη για τη ζωή της.

Ήταν 22 Ιουλίου του 2012, όταν η Μυρτώ, βρέθηκε ημίγυμνη, χτυπημένη και σε κώμα, σε παραλία της Πάρου. Βρισκόταν με την οικογένειά της για διακοπές στο νησί. Είχε βγει για μια βόλτα μόνη της στην παραλία και λίγη ώρα αργότερα η μητέρα της την εντόπισε άγρια χτυπημένη και κακοποιημένη. Οχτώ χρόνια μετά, συνεχίζει τον μεγάλο αγώνα της αποκατάστασης, έχοντας πάντα στο πλευρό της την μητέρα της.

Χθες το απόγευμα η μητέρα της νεαρής κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook.

Η ίδια έγραψε... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.g