Νέος μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέος μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

Μία νέα σεισμική δόνηση ήρθε να «ταρακουνήσει» τους κατοίκους της Κρήτης μιας και σημειώθηκε μετασεισμός ύψους 4,8 Ρίχτερ, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (27/9).

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 12,6 χλμ. Μάλιστα, η έντονη σεισμική δραστηριότητα, ανάγκασε τις Αρχές της περιοχής να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Κρήτη λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας (27/9), προκάλεσε τρόμο και ανησυχία, με τους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους για να βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ τα πρώτα βίντεο από την περιοχή κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Πολλά είναι και τα βίντεο που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή του ισχυρότατου σεισμού, με χαρακτηριστικό να είναι αυτό που ανέβασε χρήστης του Twitter, όπου αποτυπώνεται ο φόβος του καταστηματάρχη που έτρεξε έξω από το μαγαζί του την ώρα που όλο το κτίριο σειόταν.

«Οι κάτοικοι κλαίγανε και ουρλιάζανε»

Ένα νεκρό και 9 τραυματίες μετρά μέχρι στιγμής η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά 9 το πρωί της Δευτέρας (27/9) στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη.

Ο σεισμός ήταν ύψους 5,8 βαθμών στην κλίμακα μέτρησης Ρίχτερ, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε μετασεισμός ύψους 4,5 Ρίχτερ.

Στην ΕΡΤ μίλησε μία κάτοικος του Αρκαλοχωρίου, η οποία περιέγραψε τις εικόνες που επικράτησαν στην περιοχή, την στιγμή της ισχυρότατης δόνησης. Όπως ανέφερε, «οι κάτοικοι έκλαιγαν και ουρλιάζανε». «Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, έκλαιγε και ούρλιαζε». Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, έπεσαν τζάμια, μάρμαρα και σοβάδες.