Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 20 δυνατοί μετασεισμοί

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 20 δυνατοί μετασεισμοί

Πολύ δύσκολη μέρα βιώνουν οι κάτοικοι της Κρήτης, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο νησί το πρωί της Δευτέρας (27/9), ο οποίος άφησε πίσω του έναν νεκρό, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Οι κάτοικοι αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν σε σκηνές που έχουν στηθεί εξαιτιάς της κακής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα σπίτια τους.

Οι μετασεισμικές δονήσεις ξεπερνούν συνολικά τις 20, ενώ εκείνες που ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ υπερβαίνουν τις 10. Οι περισσότεροι μετασεισμοί, όπως φάνηκε, σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες.

Πέντε λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό, στις 09:22, καταγράφηκε σεισμός 4 Ρίχτερ.

Λίγο αργότερα, στις 09:27, 3 Ρίχτερ «χτυπησαν» την Κρήτη, στις 09:37 η δόνηση ήταν πιο ισχυρή, 4,6 Ρίχτερ, στις 09:45 3 Ρίχτερ, στις 09:48 3,1 Ρίχτερ και στις 10:07 3,1 Ρίχτερ.

Από τις 10:07 και για τα επόμενα λεπτά, μέχρι και τις 10:22, η μετασεισμική ακολουθία κινήθηκε γύρω από τα 3 Ρίχτερ.

Στις 10:30 το «ταρακούνημα» ήταν πιο ισχυρό, της τάξεως των 4,6 Ρίχτερ, ενώ για την επόμενη μια, περίπου, ώρα οι δονήσεις ήταν πιο ασθενείς.

Στις 11:21 ο μετασεισμός που καταγράφηκε ήταν 4,5 Ρίχτερ, και για τις επόμενες ώρες δεν υπήρξαν ιδιαίτερης έντασης μετασεισμοί.

Στις 14:02 τα Ρίχτερ που καταγράφηκαν ήταν 4, ενώ πιο αισθητή έγινε η δόνηση και στις 21:15 το βράδυ όταν σημειώθηκαν, επίσης, 4 Ρίχτερ. Αργά το βραδυ, η μετασεισμική ακολουθία ήταν πιο ασθενής, με 3,3 Ριχτερ να καταγράφονται στις 10:56.

Αυτός είναι ο εργάτης που σκοτώθηκε στην εκκλησία

Ένα θύμα άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας (27/9) στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για έναν άτυχο άνδρα ο οποίος έκανε εργασίες σε εκκλησάκι της περιοχής.

Ο άτυχος άνδρας που καταγόταν από τη Μάρθα, εκτελούσε εργασίες μαζί με τον γιο του στον ναό, όταν τους βρήκε το χτύπημα του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν αμέσως στο σημείο και μετά από πολύωρη επιχείρηση κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια το άψυχο σώμα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα viannitikanea ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Μάρθας και ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου.

Σεισμός Κρήτη νεκρός