Έφυγε από την ζωή ο γνωστός σκηνοθέτης Παύλος Φιλίππου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έφυγε από την ζωή ο γνωστός σκηνοθέτης Παύλος Φιλίππου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του γνωστού σκηνοθέτη Παύλου Φιλίππου. Ο ίδιος σημείωσε μια σπουδαία καριέρα στη Φίνος Φιλμ.

Τη δυσάρεστη είδηση την έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook το μεσημέρι της Τρίτης (28/9).

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του Παύλου Φιλίππου

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα έφυγε από την ζωή ένας από τους πιο δυναμικούς σκηνοθέτες του Ελληνικού κινηματογράφου με δεκάδες ταινίες στο ενεργητικό του..

Στην περίοδο του πολέμου ήταν ανταποκριτής της fox και κινηματογραφούσε με κινδύνους τα γεγονότα. Ξεκίνησε από διευθυντής φωτογραφίας και κατάφερε να γίνει και παραγωγός με πολύ καλό όνομα αφού πάντα πλήρωνε αξιοπρεπώς τους ηθοποιούς. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας ΠΑΥΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ». Θλίψη προκάλεσε και ο χαμός του Γιάννη Μαντζουράνη.

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός σκηνοθέτης Παύλος Φιλίππου

Από τη ζωή έφυγε και ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης

Ακόμη μια απώλεια είχαμε στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τα social media και συγκεκριμένα, από ανάρτηση του συναδέλφου του, Γιάννη Αναστασάκη.

«Έμαθα πως έφυγε από κοντά μας ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης. Τον ήξερα από το περίφημο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ. Τον ξανασυνάντησα το 2000 στο ΚΘΒΕ στην παράσταση «Καραγκιόζης ο Μέγας» και το 2015- λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Ωραίος ηθοποιός και άνθρωπος που αγωνίστηκε σκληρά στη ζωή του, όπως είχα μάθει από φίλους, μια κι ο ίδιος είχε πολύ χιούμορ για να περιαυτολογεί. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του», έγραψε χαρακτηριστικά. Ενώ θλίψη επικρατεί και με την είδηση πως πέθανε η Λιολιώ Καλυπέρα.

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Μιχάλης Γούναρης

Ο Μιχάλης Γούναρης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κυριαζή Χαρατσάρη. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες( Ζίζοτεκ, Πεθαμένο λικέρ, Η νύχτα με τη Σιλένα, Νοκ Άουτ), σε τηλεοπτικές σειρές και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Από το 1999 ως το 2016 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε περίπου 30 παραγωγές («Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας»/ «Ανασκαφή 2», 2016, «Η κωμωδία του Αυτόχειρα», 2015, «Η μικρή μας πόλη», 2014, «Ειρήνη»/»Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται», 2013, «Το μεγάλο μας τσίρκο», 2012 κ.ά.).