Δίκη βιτριόλι: Ιωάννα σε κατηγορούμενη - «Κοίταξε με, γιατί δεν με κοιτάς;»

Τα ανατριχιαστικά λόγια της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δίκη βιτριόλι: Ιωάννα σε κατηγορούμενη - «Κοίταξε με, γιατί δεν με κοιτάς;»

«Κοίταξε με, γιατί δεν με κοιτάς», ήταν τα λόγια που είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην κατηγορούμενη, όταν κλήθηκε στο βήμα για να κάνει την πρώτη της κατάθεση. Το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, κοίταζε διαρκώς την δράστρια και προσπαθούσε να εντοπίσει το βλέμμα της.

Η δίκη συνεχίζεται και αυτή τη φορά η Ιωάννα κλήθηκε να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020 που άλλαξε τη ζωή της.

«Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά», είπε μεταξύ άλλων η 35χρονη.

Η αντίδραση της Ιωάννας μόλις έμαθε για την παρουσία της κατηγορουμένης στο δικαστήριο

Η δεύτερη δίκη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή αναφορικά με την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι από την Ε.Κ. Η κατηγορούμενη παρόλο που δεν σκόπευε να εμφανιστεί στην σημερινή δίκη, τελικά αποφάσισε να βρεθεί για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με την Ιωάννα.

Μόλις η Ιωάννα έμαθε πως έφτασε η κατηγορούμενη, η ίδια μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα. Αμέσως μετά, την πλησίασε η μητέρα της προκειμένου να ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι. Λίγο αργότερα, την πλησίασε ο συνήγορός Νικος Αλεξανδρής λεγοντάς της χαρακτηριστικά: «μην νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς... είναι ανθρώπινο».

Λίγο πριν τις 09.30 η 36χρονη κατηγορούμενη μπήκε στη δικαστική αίθουσα, με την Ιωαννα Παλιοσπύρου να έχει καρφωμένο το βλέμμα επάνω της. Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του ακροατηρίου από τη δεξιά πλευρά, ενώ η Ιωαννα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.