Δίκη Βιτριόλι: «Σκάσε! Φίδι ε φίδι! Σκύλα!» - Σκοτωμός μεταξύ της οικογένεια της Ιωάννας και της κατηγορούμενης

«Απόβρασμα της κοινωνία! Μας διέλυσες» φώναξε με οργή η μητέρα της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη Βιτριόλι: «Σκάσε! Φίδι ε φίδι! Σκύλα!» - Σκοτωμός μεταξύ της οικογένεια της Ιωάννας και της κατηγορούμενης

Τρομερή ένταση προκλήθηκε πριν από μερικά λεπτά στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι. Συγγενείς της Ιωάννας Παλιοσπύρου, συγκεκριμένα, άρχιζαν να φωνάζουν στην κατηγορούμενη.

Με αφορμή κάτι που σιγοψιθύρισε η Ε.Κό ταν η Ιωάννα είπε: «Σήμερα η κατηγορούμενη με κοίταξε όπως τη μέρα της επίθεσης» ο αδερφός της προχώρησε σε ένα έντονο ξέσπασμα, ενώ ακολούθησε και αυτό της μητέρας της.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν στην δίκη της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Πολιτική αγωγή προς Ιωάννα: Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι;
Ιωάννα: Όχι. Με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…
(Κάτι σχολίασε η κατηγορούμενη χαμηλόφωνα)

Αδελφός Ιωάννας: Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας!. Φίδι ε φίδι μιλάς. Γ... το ...!
Μητέρα Ιωάννας: Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες!

Με τη συνοδεία αστυνομικών ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ η μητέρα της κάθισε στη θέση της. Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου»

Ο πρόεδρος στην έναρξη της διαδικασίας είπε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Αν αισθανθείτε δυσφορία, ενημερώστε». Μάλιστα, προς έκπληξη όλων, το παρών έδωσε τελιά στο δικαστήριο και η κατηγορούμενη.

Η περιγραφή της Ιωάννας για τις ώρες που ακολούθησαν μετά τη διακομιδή της σε νοσοκομείο "τσακίζει" κυριολεκτικά κόκκαλα.

«Θυμάμαι απλά να με βρέχουνε, να ουρλιάζω, να πονάω, να ξανακοιμάμαι, να ξαναξυπνάω, μου έκαναν τομές στο μάτι και στο αυτί. Αυτά, δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω, για να μην πονάω. Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο “Θριάσιο”. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορειά στους διαδρόμους.

Μια κυρία αναφώνησε “θεέ μου” και κατάλαβα ότι το είπε για μένα (κλαίει), κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα και απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως γιατί τα μάτια μου ήταν τραυματισμενα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο.Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου». Διαβάστε εδώ όλα όσα είπε αρχικά στην κατάθεση της, αναφορικά με το πως ακριβώς έγινε η επίθεση με το βιτριόλι, λίγο αφότου είχε βγει από το σπίτι της για να πάει στην δουλειά της.

Δίκη βιτριόλι με δάκρυα στα μάτια η Ιωάννα