Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο για τη διακοπή καπνίσματος

Μεγάλη προσοχή!

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο για τη διακοπή καπνίσματος
Ενημέρωση 30.09.2021 20:12
Από Ίρις Βίλα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ, ανακαλεί παρτίδα του φαρμάκου που βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος, Champix,καθώς όπως σημειώνεται υπάρχει υπέρβαση του ορίου της αποδεκτής πρόσληψης για την ουσία N-νιτροζο-βαρενικλίνη. Ενώ, ο ΕΟΦ πριν από λίγο καιρό ανακάλεσε συμπλήρωμα διατροφής.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση
«Την ανάκληση των παρτίδων του Πίνακα Ι του φαρμακευτικού προϊόντος Champix, λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής πρόσληψης για την ουσία N-νιτροζο-βαρενικλίνη (NNV), το οποίο καθορίστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά μετά τον καθορισμό του ορίου των 18.5 ppm NNV. Η εταιρεία Pfizer Ελλάς Α.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Δείτε παρακάτω τις πινακίδες του φαρμακευτικού προϊόντος

Ο ΕΟΦ ανακαλεί

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την υπέρταση

Την ανάκληση της παρτίδας FT037 (ημ. λήξης 20-8-2023), του φαρμακευτικού προϊόντος CO APROVEL TAB αποφάσισε ο ΕΟΦ λόγω αποκλίσεων στα αποτελέσματα της ανάλυσης της μεταλλαξιογόνου πρόσμιξης GTI 2. Επίσης, ο ΕΟΦ πριν λίγο καιρό ανακάλεσε και προϊόν αδυνατίσματος.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Την ανάκληση της παρτίδας FT037 (ημ. λήξης 20-8-2023), του φαρμακευτικού προϊόντος CO APROVEL TAB (150+12.5) MG/TAB, BTX28, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία (150mg ιρβεσαρτάνη και 12,5mg υδροχλωροθειαζίδη), λόγω αποκλίσεων στα αποτελέσματα της ανάλυσης της μεταλλαξιογόνου πρόσμιξης GTI 2 (5-(4’-(azidomethyl)-[1,1’-biphenyl}-2yl)-1H-tetrazole – CAS 152708-24-2), τα οποία είναι μεγαλύτερα των 33 ppm [για το όριο Less Than Lifetime (LTL) που καθορίζεται από τον κανονισμό της ICHΜ7].

To όριο των 33ppm είναι το κατώτερο αποδεκτό όριο όπως συμφωνήθηκε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Sanofi-Aventis AEBE.

Η εταιρεία Sanofi-Aventis AEBE ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων, ήτοι φαρμακεία και φαρμακαποθήκες, και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Το COAPROVEL είναι ένας συνδυασμός δύο δραστικών ουσιών, του irbesartan και του hydrochlorothiazide. Τα δύο δραστικά συστατικά του δρουν σε συνδυασμό και ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση περισσότερο από ότι αν χορηγούνταν το καθένα χωριστά. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρτασης), όταν ένας συνδυασμός δύο δραστικών συστατικών θεωρείται κατάλληλος.

ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την υπέρταση

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ζητά την ανάκληση όλων των παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος o ΕΟΦ

ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόν αδυνατίσματος

TAGS
Share