Επανήλθαν μετά από 6 ώρες Facebook, Instagram και What's App

Πάνω από 7 δισ. δολάρια οι απώλειες για τον Ζούκερμπεργκ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επανήλθαν μετά από 6 ώρες Facebook, Instagram και What's App

Από τις 18:30 ώρα Ελλάδας, το Facebook, το Instagram και το What's App βρέθηκαν εκτός λειτουργείας και επανήλθαν πριν από λίγα λεπτά, έχοντας κοστίσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στον Μαρκ Ζούκενμπεργκ και την εταιρεία του.

Ωστόσο, η επαναφορά των τριών μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύτεαι από αρκετά προβλήματα, τα οποία οι υπεύθυνοι καταβάλουν αγώνα δρόμου για να τα λύσουν.

Το θρίλερ, ωστόσο, με προεκτάσεις σε πολλαπλά επίπεδα με το κρασάρισμα των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο. Facebook, Instagram και Whatsapp, εξελίφθηκε σε οικονομικό κραχ για την εταιρεία του Ζούκερμπεργκ, η οποία είχε πολύ μεγάλες οικονομικές απώλειες.

Η ανακοίνωση του Facebook για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί

Εδώ και ώρες το Facebook και τα προϊόντα του, Instagram και What's App βρίσκονται εκτός λειτουργείας, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το διάστημα κατά το οποίο δεν λειτουργούν οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι αρκετά μεγάλο και έτσι το Facebook θέλησε να προχωρήσει σε μία επίσημη ανακοίνωση για το τι συμβαίνει μέσω του μεγάλου ανταγωνιστή του, του Twitter.

Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσιάζουν εδώ και τρεις ώρες μαζική βλάβη.

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε νωρίτερα βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Ουάσιγκτον και το Παρίσι, ενώ ούτε και στη χώρα μας είναι δυνατή η σύνδεση των χρηστών στις πλατφόρμες.

«Καταλαβαίνουμε ότι μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην σύνδεση με την εφαρμογή και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επιστρέψει η κανονικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται και απολογούμαστε για την οποιαδήποτε δυσκολία».