"Πλημμυρογόνες βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα..." - Έκτακτη ανακοίνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία Μπάλλος

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Η κακοκαιρία Μπάλλος εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της (δημιούργησε ανεμοστρόβιλο στην Πάρνηθα, δείτε εδώ φωτογραφίες). Ο κορυφαίος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έδωσε την δική του πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ώρες.

Εφιστά την προσοχή σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

"Σε τροχιά έντονων καιρικών φαινομένων εισέρχεται η χώρα από αργά τη νύχτα της Τετάρτης και κυρίως την ερχόμενη Πέμπτη - Παρασκευή με δυνητικά πλημμυρογόνες βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδα (στον νομό Φλώρινας πρόσκαιρα ίσως μάλιστα και κάτω από τα 1000 μέτρα), σχεδόν χειμωνιάτικο κρύο στα βόρεια, φθινοπωρινές θερμοκρασίες στα κεντρικά αλλά φθινοπωρο-καλοκαιρινές στα νότια.."

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Τα μέτρα

Σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι έπειτα από την ενημέρωση από την ΕΜΥ, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Υπάρχει όμως και μία επιφύλαξη, για το πού ακριβώς θα έχουμε τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες, οι οποίες θα τους σταλούν και με το 112. Αυτές είναι οι εξής:

  • Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.
  • Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.
  • Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα, καθώς έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, ότι υπάρχουν θύματα εξαιτίας αυτής της αβλεψίας.