Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική

Πότε αναμένεται να "χτυπήσει"

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική
Ενημέρωση 15.10.2021 11:47
Από Ίρις Βίλα

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» συνεχίζεται για άλλη μια ημέρα ενώ τα προβλήματα μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι αρκετά καθώς σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο «Σε 8 ώρες, έπεσε σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην Αθήνα».

Από την άλλη ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Κολυδάς προειδοποιεί την ανατολική νησιωτική χώρα για ισχυρές καταιγίδες καθώς σε λίγες ώρες πρόκειται να επηρεάσουν και την Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική λόγω υπερχείλισης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε

 • Στο Μαρκόπουλο, επί της Λ. Βραβρώνος χ/θ 4 (θέση Γεφυράκι), ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Βραβρώνα, από ώρα 20:05 της 14.10.21.
 • Αρίωνος από Λ. Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 • Πειραιώς από Πέτρου Ράλλη έως Χαμοστέρνας, Αθήνα
 • Παλιά Λ. Ποσειδώνος από Επαμεινώνδα έως ύψος καταστήματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Οδηγίες προς τους πολίτες για τη κακοκαιρία

Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Χαρακτηριστικά, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
 • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Είναι ΝΤΡΟΠΗ όμως να βάζετε τους..." - Θύελλα αντιδράσεων με την κίνηση των Lidl εν μέσω της κακοκαιρίας Μπάλλος

Εύβοια: Βρέθηκαν κομμάτια από το αυτοκίνητο του 69χρονου που αγνοείται

Share