Νέο κύμα κακοκαιρίας - Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέο κύμα κακοκαιρίας - Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Μπορεί η κακοκαιρία Μπάλλος να έφτασε επιτέλους στο τέλος της, ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από μία πρόγνωση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εξήγησε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

H πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

«Αρκετά... "δραστήρια" δείχνει η νέα ατμοσφαιρική διαταραχή προς τα τέλη της εβδομάδας (23-24) Oκτωβρίου!!!Φίλες και φίλοι, και τα πρωινά σημερινά στοιχεία επιμένουν για νέα αλλαγή του καιρού προς τα τέλη της εβδομάδας αρχικά κυρίως στη δυτική Ελλάδα!

Η τροχιά του βαρομετρικού χαμηλού όμως καθώς και το βάθος του, που δεν μπορούμε από τώρα να τα γνωρίζουμε με ακρίβεια, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην κατανομή αλλά και την ένταση των βροχών και των καταιγίδων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου!», γράφει ο ίδιος στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού (17/10)

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.