Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θόδωρος Αραμπατζής: Πέθανε από κορωνοϊό ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος

Θρήνος

Θόδωρος Αραμπατζής: Πέθανε από κορωνοϊό ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος
Ενημέρωση 20.10.2021 13:16
Από Ελένη Ζουγανέλη

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, Θοδωρής Αραμπατζής, πέθανε από κορωνοϊό, παρότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος, σκορπίζοντας θλίψη στις Σέρρες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, ήταν πατέρας τριών παιδιών και είχε διατελέσει, επίσης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς και πρόεδρος του Δ.Σ. στον Καποδιστριακό Δήμο Καπετάν Μητρούση.

Ο διεθνολόγος και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook τα εξής:

«Είμαι συγκλονισμένος με την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μου φίλου Θόδωρου Αραμπατζή. «Έφυγε» άδικα ένας έντιμος «υπηρέτης» της αυτοδιοίκησης, ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, ένας καλός οικογενειάρχης, ένας αγαπητός άνθρωπος. Θα μας λείψουν η ειλικρίνεια, το ήθος και η αγωνιστικότητά του. Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Φίλε μου, καλό σου ταξίδι». Δυσάρεστα είναι όμως τα νέα για όσους εμβολιάστηκαν με Pfizer.

Είμαι συγκλονισμένος με την είδηση του θανάτου του αγαπημένου μου φίλου Θόδωρου Αραμπατζή. «Έφυγε» άδικα ένας έντιμος...

Posted by Tasos Chatzivasileiou on Tuesday, October 19, 2021

Πως θα γίνονται τα υποχρεωτικά rapid test για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με την ΚΥΑ προβλέπονται και πάλι "τσουχτερές" αλλαγές για τους ανεμβολίαστους καθώς επισήμως πλέον θα τους υποχρεώνει να κάνουν δύο rapid tests την εβδομάδα σε πολλούς τομείς και, μάλιστα, με δικά τους έξοδα.

Υποχρέωση για διενέργεια rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους έχουν

α) Όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή με πρακτική άσκηση

β) Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες κλπ.

γ) Οι καταρτιζόμενοι/μαθητευόμενοι/σπουδαστές των δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών και οι φοιτητές των ΑΕΙ που διεξάγουν πρακτική άσκηση ή μαθητεία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής διαδικασίας σε φορείς του ιδιωτικού τομέα.

2. ΔΕΝ υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid test oι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί (και είναι κάτοχοι του σχετικού Πιστοποιητικού Εμβολιασμού), ή έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο (και έχουν Πιστοποιητικό Νόσησης).

3. Εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της ΚΥΑ:

α) Οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται με φυσική παρουσία, για τους οποίους ισχύει άλλη Υπουργική Απόφαση. Το ίδιο ισχύει και για τους ναυτικούς-μέλη πληρωμάτων πλοίων.

β) Οι εργαζόμενοι που εμπίπτουν στο πεδίο των υποχρεωτικών εμβολιασμών (υγειονομικοί, εργαζόμενοι προνοιακών δομών) και δεν έχουν απαλλαγεί από τον εμβολιασμό για τους συγκεκριμένους λόγους υγείας που προβλέπονται από το νόμο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: "Είναι κάτι που μου άλλαξε τη ζωή" - Η εξομολόγηση για την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό

Νίκος Οικονομόπουλος: «Σπάει» τη σιωπή του για πρώτη φορά μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό

Share